В столицата откриват нова спортна зала "Левски София"

В столицата откриват нова спортна зала "Левски София"

Снимка: Зала "Левски София"

С волейболен мач от НВЛ се открива новата зала на столичния клуб "Левски." Събитието ще се проведе на 29 януари от 17,30 часа.

От 18,30 часа е волейболното дерби с ЦСКА от Суперлигат. Срещата ще протече при спазване на всички действащи противоепидемични разпоредби - без присъствие на публика, а откриването ще бъде в присъствието на ограничен брой официални лица.

Приходите от новооткрития Sports Center Garitage ще издържат волейболния "Левски" (СНИМКИ)

Спортната зала е най-новото и модерно съоръжение за спорт в столицата. Припомняме, че строителството стартира в началото на 2018 г. в рамките на комплекса Garitage Park, а разрешението за експлоатация бе издадено на 11 декември 2020 г. Залата се намира на ул. "Донка Ушлинова" 2. 

Залата е с максимален капацитет от 1724 седящи места заедно с подвижните трибуни, които се прибират под основната. Фиксираните места са 888.  Покрити са всички изисквания на CEV за провеждане на срещи от Шампионската лига без финална четворка.

Общата площ на игралната зона е 1821,11 кв. м. Светлата височина на залата  е почти 13 метра. Съоръжението предлага три пълномерни игрища, които са подходящи за тренировки и мачове както на волейболни, така и на баскетболни отбори.  Игрищата ще се отдават под наем на външни групи и ползватели след 18 часа в делнични дни, както и през уикенда.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right