В зала "Левски-София" България се класира на Европейското по волейбол до 18 г.

В зала "Левски-София" България се класира на Европейското по волейбол до 18

Снимка: БФВ

България стана №1 на Балканите и се класира на Европейското първенство по волейбол до 18 г. Националите завършиха на първо място в крайното класиране след три победи с по 3:0 над Турция, Румъния и Гърция и драматично 2:3 от Сърбия в квалификиционния турнир в София.

Втори остана отборът на Турция след три успеха с 3:0 и загубата с 0:3 от България. Сърбия е на трета позиция също с три победи, но две от тях с по 3:2 , един успех с 3:0 и едно поражение с 0:3. Гърция е четвърта, а Румъния на пето място.

Европейското първенство за юноши до 18 години е от 9 до 18 юли в Грузия.

„Беше много емоционално първенство. Радвам се, че успяхме да го спечелим, въпреки трудностите, които изпитахме със Сърбия. Смятам, че се представихме на много добро ниво и, че ни чака добро класиране на Европейското първенство. Ще се постараем да постигнем по-добро класиране от миналата година, когато бяхме пети в Европа“, заяви капитанът на България Виктор Томов.

„Този отбор като индивидуалности е може би един от най-добрите в цяла Европа, поне от тези, които сме виждали. Смятам, че ако играем както трябва и се държим заедно като отбор, в бъдеще ще печелим много медали и турнири“, добави Виктор Томов.

"Успехът ни е напълно заслужен. Поздрави за отбора и благодарности на всички хора, които дойдоха да го подкрепят в залата“, коментира старши-треньорът на България Виктор Карагьозов.

„Дали ще успеем да подобрим класирането си от предишното Европейско първенство, не може да прогнозираме отсега, но е ясно, че ще направим всичко по силите си. Ще трябва да видим и нивото на останалите. Всеки отбор израства и на тази възраст разлика дори от шест месеца може да е съществена. Като погледнем обаче какви и колко на брой силни отбори не успяха да се класират от първата квалификация, а някои от тях ще трябва да останат извън Европейското първенство и след втората квалификация, това само по себе си говори за постижението на нашия отбор“, добави Виктор Карагьозов.

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Давид Давидов връчи трофея на шампионите веднага след заключителния двубой под бурните аплодисменти на феновете в спортна зала „Левски София“. Най-резултатен за победата над Гърция е Кристиан Титрийски с 22 точки. Александър Къндев реализира 11. Виктор Томов и Симеон Николов записаха по 7 точки. Най-резултатен за съперника бе капитанът Нанопулос с 19 точки.

В последния ден на европейската квалификация в спортна зала „Левски София“ Турция победи категорично Румъния с 3:0.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right