Велошествие и крос "За по-чист въздух" в столицата, колоната повеждат спортни звезди

Велошествие и крос "За по-чист въздух" в столицата, колоната повеждат спорт

Снимка: "София- Европейска столица на спорта"

Под мотото „За по чист въздух“ стотици привърженици на колоезденето и бягането за здраве ще се съберат в неделя след 10 ч. на площад Народно събрание в София. Потеглянето е в 11 ч. по маршрут до Южния парк. Събитието няма състезателен характер. Целта е седмица преди Цветница да се покаже как столицата може да бъде още по-цветна, спортна и чиста.
 
Колоната от велосипеди и бегачи ще поведат многократните олимпийски медалисти Евгения Раданова и Йордан Йовчев, гимнастичките от олимпийския ансамбъл в Рио 2016 Ренета Камберова и Християна Тодорова, последните три момичета - лица на инициатива „София – европейска столица на спорта“ Александра Фейгин, Йоана Илиева и Катрин Маноилова и др.   След старта пред Народно събрание участниците тръгват покрай Софийския университет към Орлов мост, после покрай Перловската река до НДК и след това по бул. Витоша до входа на Южния парк. Организатори на Велошествието и атлетическия крос са "София – Европейска столица на спорта", Столична община и Центърът за градска мобилност.
 
На старта ще бъдат още президентът на Българска федерация по колоездене Драгомир Кузов, зам.-кметът на София доц. д-р Тодор Чобанов, а със специален анонс към присъстващите ще се включи прочутият коментатор на колоездачни прояви Любо Венков. 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right