Весела Лечева дари световната си купа по стрелба на НСА - София

Весела Лечева дари световната си купа по стрелба на НСА - София

Снимка: Министерство на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева беше официален гост на откриването на новия Образователен и олимпийски център в Национална спортна академия „Васил Левски“ - София. В Центъра ще се провеждат лекции, занимания и събития, които да популяризират ценностите на спорта и олимпийските ценности сред ученици и студенти, съобщават от Министерството на младежта и спорта. 

Лечева, която е петкратна световна шампионка, олимпийска вицешампионка и носител на четири световни купи по стрелба, дари един от кристалните си трофеи за експозицията на центъра. В музея може да се види още Указът на цар Борис III, с който през 1942 година Академията e основана като Държавно висше училище за телесно възпитание. Един от най-интересните експонати е и първата Материална книга - от учебната 1942/43 г., запазена в напълно автентичен вид.

„Правя мой личен подарък на новия образователен център, като пожелавам успех в новите начинания. За мен е чест да даря една от четирите ми световни купи, защото тя е плод на усилията на успешно реализирани методики, без които не могат да се постигнат успехи в световния спорт. Благодаря на преподавателите и всички професионалисти, които работят за развитието на българския спорт“, каза министър Весела Лечева пред присъстващите студенти, преподаватели, академично ръководство. 

Тя присъства и на откриването на новата атлетическа писта и съоръжения, които са отлично място не само за подготовка на студентите, но и място, на което гражданите могат да спортуват срещу съвсем символична такса. 

„НСА затвърждава своя авторитет и не спира да се  развива. Това е единственото по рода си висше спортно училище, което дава възможност на бъдещите учители, треньори, специалисти да се готвят при отлични условия. Допълнително предимство на реновираното съоръжение е, че то може да приема граждани, които да упражняват спорт в свободното си време“, коментира още министър Лечева. 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right