Весела Лечева: Нов национален стадион в София само в диалог със Столична община

Весела Лечева: Нов национален стадион в София само в диалог със Столична об

Снимка: Столица.bg

За Националния стадион "Васил Левски" все още липсват експертни становища за мястото, проекта на стадиона и как ще бъде експлоатиран. Въпреки че е красиво съоръжение, настоящият стадион е морално остарял и не отговаря на съвременните изисквания.

Това кометира министърът на спорта Весела Лечева пред БНТ относно амбициите на президента на БФС Борислав Михайлов у нас за има финал на голямо първенство или европейски турнир по футбол.

"Въпросът за нов стадион обаче може да се реши само в диалог със Столичната община, БФС и държавата. В България така и не се изработи успешен модел по отношение на публично-частното партньорство – там, където могат да се срещнат държава, инвеститор и спортна организация. А този модел работи успешно в другите държави", обясни още Лечева.

Тя категорично отхвърли обвиненията на предшественика си Радостин Василев и коментира договора на НСБ за софтуер, сключен от Венцислав Петков, който стана обект на коментари в медиите.

„Твърденията от последните седмици, че в НСБ се работи на тефтер, са лъжа“, каза министърът. Ако има съмнения за злоупотреби, то няма как да бъде прескочен „човешкият фактор“. Ако някой иска да присвои, да неглижира, да покрие някои от разходите - всичко това е въпрос на лична отговорност", убедена е Лечева и припомни, че договорът ще бъде прекратен и даде още детайли за това.

„Собственикът на фирмата поиска договорът да бъде разтрогнат и това говори за начина, по който е била проведена цялата процедура, за стойността на софтуерния продукт. За мен това е знак на почтеност, знак, че оценяват, че това дружество в действителност няма възможност и необходимост да поддържа този скъп продукт. Пред подписване сме на анекс с фирмата“, каза още Лечева.
„На база на направените проверки има и неморални и незаконни действия от страна на предишното ръководство. Всички договори, подписани в последните дни в НСБ, ще бъдат предоставени на прокуратурата“, каза още министърът на младежта и спорта.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right