Весела Лечева откри международния турнир по стрелба „Гран при София“

-

Снимка: ММС

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева присъства на откриването на международния турнир по стрелба „Гран при София“, който се провежда в НСА. Състезанието, в което ще участват юноши, девойки, мъже и жени на пушка и пистолет, събра в столицата над 100 състезатели от България и чужбина, съобщават от пресцентъра на министерството.

Преди него председателят на Българския стрелкови съюз Елка Васева награди и най-добрите стрелци за 2022 г. За №1 на годината беше избрана Антоанета Костадинова.

„В днешния ден изказваме нашата съпричастност с народите на Турция и Сирия, засегнати от силните земетресения, които погубиха живота на хиляди. В моменти като този осъзнаваме, колко важен е човешкият живот и необходимостта от това да сме обединени“, каза министър Весела Лечева пред спортистите.

Петкратната световна шампионка по стрелба Лечева поздрави новото ръководство на федерацията за куража да организира първи международен турнир след дълги години, в които страната ни не беше приемала състезания от такъв ранг.
„Поздравявам Българския стрелкови съюз за усилията, които полага за развитието на спорта. Предстои една много важна година – 2023-а, в която се надявам да бъдат спечелени максимален брой олимпийски квоти“, добави Лечева.

Участие в турнира ще вземе една от най-добрите състезателки по спортна стрелба на пистолет за последното десетилетие – олимпийската шампионка Анна Коракаки, Гърция. Нейна основна конкурентка ще е медалистката от Токио 2020 Антоанета Костадинова. В дисциплината – пневматична пушка зрителите ще видят най-добрите ни спортисти Антон Ризов и Таня Ризова, които през тази седмица станаха за поредна година шампиони при мъжете и жените.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right