Волейболен клуб мотивира младежите в „Люлин“ да спортуват смело

photo_library
  • Волейболен клуб мотивира младежите в „Люлин“ да спортуват смело

    Снимка: ВК "Люлин"

  • Волейболен клуб мотивира младежите в „Люлин“ да спортуват смело

    Снимка: ВК "Люлин"

Волейболен клуб "Люлин" проведе редица обучения и инициативи, чрез които да стимулира младежите от най-големия район в София да се занимават със спорт. Дейностите се реализираха по проект “Спортувай смело-живей здравословно” с подкрепата на Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10А от закона за хазарта.

"Наш приоритет е децата и младежите в район „Люлин“, а и в цяла София да бъдат мотивирани да спортуват, но и да имат подходящи условия и възможности за това. Вярваме, че така показваме алтернативен път на неблагоприятните влияния на улицата. А по този начин печеливши са и спортът, и младежите", заяви председателят на ВК "Люлин" Деян Нинов.

Чрез "Спортувай смело-живей здравословно" ВК "Люлин" създаде условия и възможности за развитие на младежите от района, за повишаване на личната им мотивация и устойчив интерес към здравословният начин на живот. Чрез реализирането на проекта се разширява обхватът и се създава мотивация на младежите от район „Люлин“ за участие в младежки дейности, подобряване на социалните им качества, разнообразяване и пълноценно използване на свободното им време чрез здравословна двигателна активност.

Сред целите на проекта са още разрешаване на проблемите със застоялия начин на живот, агресията и рисковото поведение, зависимостите сред младежите, както и разширяване обхвата на активно ангажираните с младежки дейности и насърчаването им към здравословен начин на живот. За целта се използват различни форми на двигателна активност.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right