Волейболният "Левски София" ще си сътрудничи с италианския шампион "Лубе" (Чивитанова)

Волейболният "Левски София" ще си ътрудничество с италианския шампион "Лубе

Снимка: Sport PR Events Managment

Спортният директор Джузепе Кормио впечатлен от условията и талантите в "синия" клуб. Двама млади национали се включват в подготовката в Чивитанова

Волейболен клуб "Левски София" ще сключи договор за сътрудничество с шампиона на Италия "Кучине Лубе" (Чивитанова). Спортният директор на "Лубе" Джузепе Кормио пристигна в България по покана на ръководството на "Левски София", съобщиха от Sport PR Events Managment.

През юли волейболният колос от Апенините привлече новата голяма звезда на българския волейбол Александър Николов, а след работната визита бе взето решение да се подпише споразумение за дългосрочно партньорство между "Левски София" и "Кучине Лубе".

"Успешното приключване на трансфера на Алекс Николов в "Лубе" (Чивитанова) беше повод да отправим покана за визита към господин Джузепе Кормио. Щастливи сме, че той се отзова с готовност. Господин Кормио даде изключително висока оценка за базата и условията, в които се подготвят състезателите на "Левски София". Нашите двудневни разговори доведоха и до ново положително развитие – постигнахме споразумение да задълбочим нашето сътрудничество в дългосрочен план. Ще разработим програма за обмен на опит, на база на която наши треньори - волейболни и кондиционни, ще имат регулярна възможност да черпят експертиза от колегите си в "Лубе". Планираме също така да изпращаме наши талантливи състезатели на тренировъчни лагери в базата на отбора в Чивитанова. Реализацията на този наш план дори стартира светкавично. Вече за Италия заминаха бронзовите медалисти от Европейското първенство до 18 г. в Тбилиси Симеон Николов и Александър Къндев, които ще се включат в предсезонната подготовка на "Лубе". Не на последно място по важност - постигнахме договорка, според която "Лубе" (Чивитанова) ще разполага с право на първи избор при евентуален трансфер на наши талантливи състезатели в чужбина. Искрено се надяваме, че след Алекс ще има и други момчета от "Левски", притежаващи нужните качества да попаднат в полезрението на един от най-силните отбори в света", коментира единият от президентите на ВК "Левски София" Давид Давидов.

"В "Левски" се опитваме не само да изграждаме и възпитаваме волейболисти, но и да им помагаме да се развиват и като хора. Да им даваме възможности. Партньорството с "Лубе" ще дава перспектива на децата, че следвайки своя път на израстване - техническо, физическо, тактическо, когато и ако станат на достатъчно добро ниво, да са сигурни, че ще бъдат забелязани от един от най-добрите отбори в света. Надявам се и вярвам, че партньорството с "Лубе" ще стимулира децата в нашия клуб още повече.

Партньорството е категорично доказателство за дългосрочния план за развитие на българските таланти, който е предприел "Левски". Ще продължаваме да работим в тази посока, давайки възможност на децата не само да израстват, продължавайки професионалната си кариера, но също с радост бихме помагали и на тези, които искат да учат. Това е нещо, което бихме искали и за нашите деца", заяви другият президент на ВК "Левски София" Владимир Николов.

"Две неща направиха изключително силно впечатление на спортния директор на "Лубе" Джузепе Кормио по време на посещението в нашия клуб. Първо - условията за работа, които не отстъпват на тези в "Лубе". Дори спомена, че има детайли, по които "Левски" превъзхожда като условия предоставяните в Италия. Като нашия фитнес, например, който е значително по-голям.

Условията в "Левски" със сигурност бяха нещо, което го накара да ахне. Другото, което му направи голямо впечатление, е колко много таланти има в "Левски". Сподели, че в "Лубе" не са и близко до броя на талантите, които имаме ние", каза още Владимир Николов.

По време на визитата си в България спортният директор на "Кучине Лубе" (Чивитанова) Джузепе Кормио получи и специален подарък - фланелка на "Левски София" с №11. Именно с този номер избра да играе в "Лубе" Александър Николов, продължавайки семейната традиция на оставилия ярка следа с №11 и в италианското първенство, и в националния отбор на България свой баща Владимир Николов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right