Враждуващи футболни агитки рамо до рамо в урок по родолюбие в Пловдив (ВИДЕО)

Враждуващи футболни агитки рамо до рамо в урок по родолюбие в Пловдив

Снимка: Столица.bg

Фенове от цялата страна се обединиха в протест срещу политиката на РС Македония спрямо България и сънародниците ни

Враждуващи футболни агитки от цялата страна се обединиха и се събраха днес на протест в Пловдив. Те категорично заявиха недоволството си срещу политиката на РС Македония спрямо България и хората с българско самосъзнание в съседната държава.

Стотици фенове от цялата страна днес пяха "Мила Родино" на пл. "Съединение" под тепетата и показаха твърда позиция за защита на българските граждани в РС Македония. Дори враждуващите столични фракции като ЦСКА и "Левски" - София и пловдивските "Ботев" и Локомотив" застанаха рамо до рамо, заедно с привърженици на други футболни клубове от страната в името на България. Те загърбиха клубните си различия и пристрастия и изнесоха урок по родолюбие на политиците ни.

"Искаме да покажем, че имаме ясна гражданска позиция. Обвиняват ни, че сме хулигани, но всъщност искаме да защитим българските граждани. Случаят с побоя над Християн Пендиков не бива да се неглижира, това е изключително нагло действие", коментираха феновете, цитирани от podtepeto.com

След "Мила Родино"  футболните привърженици изпяха и "Шуми Марица", химн на България от 1938 до 1947 година. Момчета от цялата страна се радваха и на вниманието на засилено полицейско присъствие, защото по стадионите са враждуващи, но напрежение между тях нямаше. Бяха единни в позицията си за СР Македония и показаха, че очакват и от родните политици и държавници да отстояват твърдо интереса на България и сънародниците ни.

"Имаме различия, но когато каузата е обща, можем да бъдем обединени", заявяват футболните фенове.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Олимпийски шампионки поведоха велошествието за по-чист въздух в С......

Променливото и хладно време не попречи на близо 1100 колоездачи да стартират днес във велошествието „За по-чист въ...

Прочети още keyboard_arrow_right