Яник Синер спечели Sofia Open за втора поредна година

Яник Синер спечели Sofia Open за втора поредна година

Снимка: Sofia Open 2021

Яник Синер за втора поредна година вдигна трофея на тенис турнира Sofia Open. Поставеният под №1 в схемата  победи Гаел Монфис (Франция, №2) с 6:3, 6:4 и за втора поредна година е шампион в българската столица.

До трофея италианецът стигна без да загуби сет, като вече има 9 последователни победи в „Арена Армеец“. 20-годишният тенисист вече има 4 спечелени титли от световния тур, три от които през този сезон. За Монфис пък това беше 22-rа загуба във финален двубой.

Синер започна ударно срещата и проби рано, след което с лекота затвърди за преднина 3:0. В седмия гейм пред Монфис се откриха две последователни точки за връщане на пробива, но италианецът показа безупречна игра в защита и съумя да вземе подаването си, след което сервирайки за успех в първата част не трепна.

По сходен начин се разви и сет номер две. Синер отново проби рано и до края на срещата не позволи на Монфис да мисли за връщане на пробива.

„Поздравления за Гаел, ти направи страхотна седмица тук. Знам, че се надяваше на друг резултат днес, но и достигането до финал е страхотно постижение. Специални благодарности на моя екип, отлична работа. Поздравления и за организаторите и всички свързани с турнира“, каза в шампионската си реч новият-стар победител в Sofia Open Яник Синер.

„Нивото на игра беше високо днес. Имахме много, много дълги разигравания и се получи физическа битка. Щастлив съм, че отново съм шампион в София. Турнирът е страхотен. Днес изиграх най-добрия си двубой тук“, каза още щастливият шампион.

Младият италианец беше похвален лично и от опонента му в двубоя за трофея Гаел Монфис.

Представителите на Великобритания Джони О‘Мара и Кен Скупски са новите шампиони в надпреварата на двойки на Sofia Open 2021. На финала за 77 минути победиха  с 6:3, 6:4 австрийците Оливер Марах и Филип Освалд, под №3 в схемата.

Любопитен е фактът, че тази седмица О‘Мара и Скупски играха за първи път заедно от близо година насам, след като за последно бяха тандем на миналогодишното издание на Sofia Open (отпаднаха на четвъртфиналите). Това е втори техен отборен триумф, след като през 2018 г. спечелиха и титлата на турнир от сериите „Чаланджър“ във Франция.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 44 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 146 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стилияна Николова със злато на топка и сребро на обръч на СК в Со......

Златен и сребърен медал спечели грацията Стилияна Николова на Световната купа в София. Талантливата гимнастичка бе ...

Прочети още keyboard_arrow_right