Яник Синер стигна полуфинал при дебюта си на Sofia Open

Яник Синер стигна полуфинал при дебюта си на Sofia Open

Снимка: Sofia Open 2020

19-годишният италианец излиза срещу Адриан Манарино (Фр)

Италианският талант Яник Синер си осигури полуфинал при дебюта си на Sofia Open. 19-годишният тенисист с впечатляващ обрат в четвъртфинала победи с 6:7 (3), 6:4, 6:1 поставеният под №3 Алекс Де Минор (Австр). 

"В такива мачове има допълнително напрежение. Опитах да намеря добър баланс на корта. В началото не ми се получаваше много, особено във важните точки. Съперникът ми играеше добре, движеше се бързо и правеше всичко по правилния начин", коментира Синер на виртуална пресконференция след победата.

Утре Синер излиза срещу французина Адриан Манарино на полуфинала, а залогът ще бъде финал.

"Ще се опитам да се фокусирам върху двубоя утре, няма да бъде лесно, защото той (Манарино) играе силно. Левичар е, условията за игра в зала му подхождат на стила. Ще видим какво ще се случи. Ще говоря с моя треньор и ще подберем правилната стратегия за утре", каза 19-годишният талант.

Поставеният под №5 в основната схема Адриан Манарино също достигна полуфиналите на Sofia Open 2020. В първи мач от четвъртфиналите, левичарят от Франция би Раду Албот с 6:2, 1:6, 6:3. 

С успеха Манарино за първи път в кариерата си достигна до финалното каре в София. Негов следващ съперник ще бъде победителя от срещата Алекс Де Минор (Австралия, №3) – Яник Синер (Италия). При нов успех, французинът ще се класира за финал на АТП турнир за 11-ти път в кариерата си.

В другият полуфинал излизат победителите от мача между австралиеца Джон Милмън и Вацек Поспешил (Пол) и отдругия четвъртфинал Ришар Гаске (Фр) и Салваторе Карузо (Ит).

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right