За 10 дни Божков платил 3 млн. от дълговете на "Левски" София

Тренировка на футболистите от "Левски"

Снимка: ПФК "Левски"

Спряганият за нов собственик на футболният "Левски" София Васил Божков е платил 3 млн. лв. от дълговете на клуба. Това каза изпълнителният директор Павел Колев пред bTV. Натрупаните задължения са около 30 млн. лв.

Колев сподели, че бил привлечен да управлява клуба, тъй като идеите му за развитието съвпадало с това на Божков. Директорът предполага, че на Общото събрание на 6 март Васил Божков ще бъде обявен за собствентик. А завръщането му във футбола ще бъде в полза на "Левски".

Преди години един от най-крупните бизнесмени в България бе собственик на ЦСКА, но никога не е крил "сините" си пристрастия. Колев разкрива, че не се познава с Божков, но преди месец се срещнали и той бил впечатлен от работата му в БФС. При срещата разговаряли за състоянието на клуба и какво трябва да направим, за да се подобри.

Дълговете в клуба били натрупани от неправилното управление на Спас Русев. Първоначално и Русев поканил Колев за директор, но той отказал. Съгласието му обаче било потвърдено след разговор с Божков, като бъдещ собственик.

"Трябва да се направи един много тежък оздравителен процес, защото "Левски" е клуб с традиции и не можем да се откажем от борбата за титлата. Евролицензът не е заплашен. Най-важният срок е 5 март, когато трябва да изпратим документите до УЕФА. Голяма част от задълженията, малко повече от 3 милиона, вече са платени от Божков, разкрива Павел Колев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right