Задвижиха обновяването на комплекс "Червено знаме" в София

-

Снимка: Столица.bg

1 000 000 лева ще бъдат вложени за изготвяне на цялостен инвестиционен проект за основно обновление на Многофункционален спортен комплекс „Червено знаме“. Това стана ясно от решението на Министерския съвет, който прие постановление за одобряване на промени по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2022 г.

Към настоящия момент комплексът е в лошо техническо състояние, поради което не функционира по предназначение, отбелязват от министерството на спорта, като добавят, че отпуснатите финанси са поредната последователната стъпка за модернизиране на спортната инфраструктура в цялата страна.

През месец май т.г. бе възложено на Центъра за научни изследвания и проектиране (ЦНИП) към Университета по архитектура, строителство и геодезия - София да извърши конструктивно обследване /диагностика/ на сградния фонд в Спортен комплекс „Червено знаме“.

Борис Бонев призова Кралев да прехвърли руината "Червено знаме" на Столична община (СНИМКИ)

Според експертното заключение, конструкцията на сградите и съоръженията е в добро състояние, позволяващо нормална експлоатация след извършване на възстановителни и укрепителни работи, и при необходимост усилване на конструктивни елементи и възли, определени след конструктивно обследване и след изготвяне на технически проект.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right