Зам.-кметът на София Дончо Барбалов откри Никон Оупън (СНИМКИ)

photo_library
  • Международен турнир по карате Никон Оупън

    Снимка: Международен турнир Никон Оупън

  • Международен турнир по карате Никон Оупън

    Снимка: Международен турнир Никон Оупън

  • Международен турнир по карате Никон Оупън

    Снимка: Международен турнир Никон Оупън

  • Международен турнир по карате Никон Оупън

    Снимка: Международен турнир Никон Оупън

В международния турнир по карате в Арена Асикс участват 1000 състезатели от 22 държави

Зам.-кметът на София Дончо Барбалов откри големия международен турнир по карате Никон Оупън в столичната зала Асикс Арена. Над 1000 състезатели от 22 държави и 80 клуба ще мерят сили в София. Турнирът се организират за седми пореден път от СК Никон, БНФК и София–Европейска столица на спорта. Трибуните днес бяха преълнени от многото фенове на бойните изкуства.

„Приветствам ви с добре дошли в София и ви пожелавам много успехи. Поздравявам ви и с факта, че карате вече е олимпийски спорт и на Игрите в Токио следващата година ще бъдат излъчени първите в историята олимпийски шампиони", каза на откриването Дончо Барбалов. Той подчерта, че Столична община и София–Европейска столица на спорта покрепят организацията на много спортни прояви и се предоставят възможности за активен и здравословен начин на живот на хората в София.

Актьорът Асен Блатечки беше сред официалните гости на межународния турни. В юношеските си години той е тренирал бойни спортове и е един от първите родни шампиони по карате. Блатечи пожела успех на състезателите, а след това бе нападнат от фенове за автограф и снимки.

В състезанието участват представители на водещи в света школи - Франция, Италия, Германия и Украйна. Присъствието и на спортисти от съседни на България държави, както и по далечните Азербайджан, Алжир, Ботсвана и Непал превръщат турнира в едно мини световно първенство.

През двата дни на напреварата ще се излъчат победителите сред младежи, жени, мъже и ветерани. В неделя излизат децата, които ще играят в 3 дисциплини - макевара, ката и кумите. Възрастовите групи са от 8-годишните и достигат до ветераните над 40 години.

Каратето вече се радва на олимпийско признание и ще е един от петте нови спорта в програмата на Летните олимпийски игри в Токиопрез 2020 г.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right