Здравка Йорданова пред Столица.bg: Почетен гражданин е признание за усилията и работата ми

Олимпийската шампионка Здравка Йорданова

Снимка: Личен архив

Радвам се, че получих званието "Почетен гражданин на София", за мен това е морална оценка и награда за успехите ми. Това заяви пред Столица.bg олимпийската шампионка от Монреал 1976 Здравка Йорданова. Преди минути Столичният общински съвет ѝ  присъди званието. Заедно с нея почетни граждани на столицата станаха известният алпинист Дойчин Василев и музикантът Васил Георгиев - Васко Кръпката.

Родена съм в София и целият ми живот премина в спорта. Мисля, че признанието е не само за златния олимпийски медал, а цялостната ми дейност и работа в спорта. Винаги съм била свързана с олимпийското движение, каза Здравка Йорданова.

Предложението до СОС за почитен гражданин е от БОК. Йорданова печели олимпийско злато на Летните игри в Монреал през 1976 г. на двойка скул. След приключване на състезателната кариера работи дълги години като спортен журналисти и в БОК, а сега е преподавател по спортна журналистика в НСА. Тя е една от плеяда спортни звезди на България, които подкрепиха кандидатурата и работата на фондация "София-Европейска столица на спорта".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Георги Иванов-Гонзо е новият председател на Българския футболен с......

Георги Иванов - Гонзо е новият президент на Българския футболен съюз след проведеното тайно гласуване на 468 делегати на...

Прочети още keyboard_arrow_right