Женският национален отбор по волейбол спечели Златната лига

Женският национален отбор по волейбол спечели Златната лига

Снимка: БФВ

На финала българките биха с 3:1 Хърватия

Женският национален отбор на България спечели турнира Златната лига по волейбол. Късно снощи в Русе българките победиха с 3:1 (22:25, 25:22, 25:17, 25:20) гейма тимът на Хърватия на финала. 

"Лъвиците" имаха мощната подкрепа на зрителите в зала Арена Русе, въпреки заетостта от 50% заради ограниченията срещу разпространението на коронавирус. Успехът в престижния турни е втори за женския ни волейбол след триумфът през 2018 г.

С 19 точки Емилия Димитрова стана топреализатор във финала на Европейската златна лига за жени. Възпитаничките на селекционера Иван Петков нямат загубен мач в турнира и само един загубен гейм на финала. До мача за трофея те достигнаха с категорична победа с 3:0 гейма на полуфинала над Чехия.

"През последните дни в треньорския щаб се натрупа доста умора, но се наложи и ние да покажем повече емоция по време на разиграванията, тъй като изпаднахме в тежки моменти. Поздравявам отбора и моите колеги, които работят денонощно и момичетата. Публиката през тези два дни направи невероятна атмосфера и тези моменти в Русе ще се помнят дълго. Сами видяхте как емоциите надделяваха. Те носят радост и заряд. Президентът и вицепрезидентът на федерацията също изживяха доста емоционално този финал и бяха щастливи. Тук е моментът да поздравя и тях и да благодаря на федерацията за отличните условия, които ни предоставят. Защото без условия и добра организация е много трудно да правиш добри резултати на високо ниво", каза селекционерът на женския национален отбор Иван Петков.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right