"Значка на София" за "мотора" на София-Европейска столица на спорта Анатоли Илиев

"Значка на София" за "мотора" на София-Европейска столица на спорта Анатоли

Снимка: Столица.bg

Комисията по култура и образование към СОС единодушно прие доклада за присъждане на отличие "Значка на София" на Анатоли Илиев. Признанието идва няколко месеца, след като "двигателят" на София-Европейска столица на спорта и организационен секретар на Фондацията навърши 60 години на 1 август 2020 г.

В София и страната почти няма спортен човек, който да не познава Илиев. На неговите усилия и подкрепа се дължи и признаването на София за Европейска столица на спорта през 2018 г. и решението на ACES Europe титлата да остане и вбъдеще. С неговия опит той помогна и на Пазарджик да получи званието "Град на спорта", както и още няколко града, сред които и турския Чорлу, и курорти у нас.

Анатоли Илиев пред Столица.bg: Спортът ще ни помогне да възстановим нормалния живот след епидемията

Анатоли Илиев е бивш общински съветник в СОС, два мандата, зам-председател на Комисията по спорт, сега експерт към нея, и бе единственият общински съветник, който и е наясно с проблемите на спорта в София, организирането на състезания и масови спортни прояви и активности.

Специалист е в спортния мениджмънт, а автобиографията му започва със състезател по лека атлетика - средни бягания, минава през управлението на спортни бази и основател на най-престижния у нас и международно признат "Маратон София".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right