1,3 милиона лв. губи Столична община от неработещите забавачки

1,3 милиона лв. губи Столична община от неработещите забавачки

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

1,3 милиона лева е загубата за Столичната община от неработещите през последния месец детски ясли и градини. Това съобщи зам.-кметът по образование  Тодор Чобанов, цитиран от БНР. Целият персонал на детските заведения в столицата, който в момента е в платен годишен отпуск, ще получи пълните си възнаграждения.
 
Загубата от приблизително 1 300 000 лева е изчислена на база брой обхванати деца със средномесечна такса 30 лева, а не пълната - от 60, тъй като в детските заведения има голяма социална квота, обясни Чобанов.
 
"Опитали сме да направим един обективен преглед на това какво се случва при таксите. Непедагогическият и педагогическият персонал в момента ползват платения си годишен отпуск като ще получат пълни заплати. Правим всичко възможно системата да съхрани финансовата си устойчивост.
 
На този етап не е възможно онлайн обучение за подготвителните групи в детските градини", каза Чобанов и обясни, че са водени разговори с Регионално управление на образованието, но засега няма разрешение за осъществяването му.
 
"Убеден съм, че дори да се получат при някои деца известни разлики с техните връстници в групите, които са в това училище, те лесно могат да бъдат преодолени, така че на този етап няма готовност и възможност, а няма и разрешение за започване на дистанционна работа", каза още Чобанов.
 
От Столичната община обмислят и вариант за онлайн записване след първото голямо класиране на яслите и детските градини на 15 май, а документите да бъдат предоставени след изтичането на извънредното положение.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Увеличава се броят на децата в яслите в София...

Постепенно се увеличава броят на децата, които отново посещават самостоятелните детски ясли. В първия ден след отварянет...

Прочети още keyboard_arrow_right