15 745 са стикираните коли в София, излезли от употреба

15 745 са стикираните коли в София, излезли от употреба

Снимка: Столичен инспекторат

Само 9626 автомобила са премести доброволно от собствениците

Собственик на стара кола, излязла от употреба в Красно село сам е доброволно я е предал за отпадъци.   Автомобилът е взет от фирма, която има договор със Столична община за съхранение и разкомплектоване, съобщиха от Столичен инспекторат.

Преместването на излезлите от употреба автомобили става доброволно от собственика или принудително след изтичане на гратисния период от 3 месеца след стикирането от районните администрации.

През изминалата седмица от район Изрев принудително са преместени 8 броя МПС-та излезли от употреба, а в район „Овча купел“ – 10 броя, отчитат от Столичен инспекторат.

Към момента на територията на столицата са установени и стикирани общо 15 745 броя излезли от употреба моторни превозни средства от началото на въвеждане на процедурата по премахването. Продължава да тече тримесечният срок за доброволното им преместване от терени общинска и държавна собственост.

От общия брой стикирани коли, доброволно са преместени от собствениците 9626 бр. , принудително са отстранени 1816 бр. 281 автомобила пък са минали годишен технически преглед, с което е отпаднал критерия за излезли от употреба моторни превозни средства /ИУМПС/. Останалият брой стари коли са в процедура по преместване.

Гражданите могат да подават сигнали в районните администрации, на официалната електронна поща на Столичен инспекторат, на денонощния телефон за неспешни сигнали 02/ 987 55 55 и в Районните инспекторати.
От Столичен инспекторат призовават собственици на излезли от употреба автомобили да ги предават доброволно на площадки за временно съхранение и разкомплектоване.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Двойно повече малчугани вече посещават ясли в София...

759 от общо 2000 деца - абонати на самостоятелните детски ясли в столицата, днес са били доведени от родителите си в гра...

Прочети още keyboard_arrow_right