2050 с COVID-19 са хоспитализираните в София, 229 - в интензивни отделения

2050 COVID-19 са хоспитализираните в София, 229  - в интензивни отделения

Илюстративна снимка

Директорът на Столична РЗИ е предложил пълен локдаун за София за 2 седмици, но е реалистично за 3 - 4, коментира доц. Ангел Кунчев

Сериозно се е увеличил броят на настанените с CОVID-19 пациенти в болниците в София. 2050 са хоспитализираните, а в тежко състояние има 229, които са в интензивни отделения. В общинските болници са хоспитализирани 282 души. Това съобщи зам.-кметът по здравеопазване в Столична община д-р Дончо Барбалов на заседание на здравната комисия към СОС.

Той съобщи и притеснителния факт, че се увеличава  и броят на заболелите млади хора в столицата. Над половината от леглата в общинските болници са заети от пациенти с коронавирусна инфекция, съобщи Барбалов.

Барбалов каза още, че са в постоянна връзка с директорите на болниците и са им осигурени необходимите предпазни средства, дезинфектанти, кислород. проблемът обаче си остава с кадрите. Лекари, сестри, санитари са натрупали умора от многото дежурства и интензивни грижи, които трябва да се полагат за такива пациенти, каза Дончо Барбалов.

Без решение приключи заседанието на Общинския оперативен щаб в София, съобщи БНР. Днес са проведени срещи с браншови организации и представители на институциите. Обсъждана е тежката епидемична обстановка в столицата и областта.

Под внимание е взето и предложението на Столична РЗИ за затваряне на детските ясли, градини, училищата, молове, ресторанти, фитнеси и забраняването на културни събития, кина и театри.

Новите мерки се очаква да бъдат обявени утре, сутринта на редовния брифинг на НОЩ.

Пред БНТ държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че е логично да се обяви локдаун за цялата страна, но още не е решено. Директорът на Столична РЗИ д-р Пенчев е направил такова предложение за София за 2 седмици, реалистично е да е за 3 - 4 седмици, но решението ще е на Щаба, казва Кунчев. Той коментира, че е важно да не се претоварят болниците. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичната община и Вълка с общ график за премахване на незаконни......

Няма спиране и забавяне при премахването на незаконните постройки в ловно стопанство "Искър". Това е показала проверка н...

Прочети още keyboard_arrow_right