37 сигнала за боклуци и изгорели крушки в подлезите на София

подлези

Снимка: Столица.bg

За първите пет месеца на 2019 година в Столичния инспекторат са получени 37 сигнала за непочистени подлези, изгорели крушки, липса на такива и други проблеми с техническото състояние на съоръженията. Районните кметства веднага са уведомени и са взели мерки по въпроса.

Столичната община следи общо 72 подлеза и 2 пасарелки. Толкова са регистрираните подземни пешеходни съоръжения на територията на столицата според данните на инспектората. Той контролира фирмите, които ги поддържат. Районните кметове всеки месец са длъжни да дават актуална информация в Столичната община за текущото състояние на подлезите, които са на територията на дадения район. Но и да предприемат мерки по осигуряване безопасността на хората при ползването им, съобщава "Монитор".

Столичният инспекторат проверява качеството на изпълнение на дейностите по чистотата, заложени в Оперативните планове на фирмите изпълнители. А те са : ръчно метене – 30 пъти месечно, събиране и транспортиране на отпадъци от кошчетата - 2 пъти дневно. Миенето се прави в нощната смяна със специализирана техника, подходящи препарати и четки от юни до октомври.
Последната официално регистрирана проверка на подлезите е преди 10 години.

 

Редактор: Ани Ефремова

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

???????

Виж също

close

Фандъкова: Замяната на материалите при ремонта на „Граф Игнатиев“......

Замяната на материали при мащабният ремонт на ул.„Граф Игнатиев“ не е довело до щета за Общината. Това съобщ...

Прочети още keyboard_arrow_right