4 от дарените автомобили на Столична община са за дезинфекция и 4 за доставка на храна (СНИМКИ)

photo_library
 • 4 от дарените автомобили на Столична община са за дезинфекция и 4 за достав

  Снимка: Аделина Ангелова

 • 4 от дарените автомобили на Столична община са за дезинфекция и 4 за достав

  Снимка: Аделина Ангелова

 • 4 от дарените автомобили на Столична община са за дезинфекция и 4 за достав

  Снимка: Аделина Ангелова

 • 4 от дарените автомобили на Столична община са за дезинфекция и 4 за достав

  Снимка: Аделина Ангелова

София има армия от доброволци, над 250 заявиха желанието си да помагат в трудната ситуация, съобщи кметът Йорданка Фандъкова в социалната мрежа

Столична община получи дарение и от днес екипите, които помагат и правят доставки на нуждаещи се стилачни, ще разполагат с още 8 автомобила. Те са Рено, Нисан и Дачия, които ще се ползват за екипите за дезинфекция 4 автомобила и 4 за доставките на храни.

За дарение съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на профила си в социалната мрежа. С дезинфектанти продължават да се обработват улици, подлези и градския транспорт в София, което е първата важна задача на Столична община. Втората е доставката на храна и лекарства на възрастни и социално слаби, написа столичният кмет.

София вече има истинска армия от общински служители и доброволци, след като се присъединиха над 250 граждани с желанието да помагат. От утре екип от 25 доброволци ще дезинфекцира допълнително градския транспорт на последна спирка.

"6 екипа на Аварийната дирекция на общината днес ще дезинфекцират рискови райони в „Красна поляна“, „Христо Ботев“ и „Люлин“. Това е дейност, която извършваме планирано заедно с полицията", припомни Фандъкова.

Фандъкова: Обмисляме постепенно облекчаване достъпа до паркове и планини след Великден

Тя споделя, че в последните дни с премиера Борисов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски са обсъждали възможности за облекчаване на част от ограничителните мерки. Със сигурност обаче това няма да стане преди края на Великденските празници, защото най-важното е подготвени да се посрещне очаквания от лекарите пик на епидемията от cOVID-19.

"Обсъждаме различни възможности за постепенно облекчаване на режима, които ще приложим само след решение на Националния щаб. За мен лично в първия възможен момент трябва да дадем варианти за излизане в големите паркове и на Витоша на семействата с малки деца, които са най-потърпевши от стоенето в къщи. Разговаряме и с директора на СДВР, така заедно с мерките ще въведем и допълнителен контрол.

Най-важно е сега да не изпуснем ситуацията извън контрол и то след добрите резултати, които постигнахме благодарение на дисциплина и лична отговорност. Нужно е още търпение и да продължим да сме солидарни и разумни", обясни в социалната мрежа столичният кмет.

Йорданка Фандъкова изказва специални благодарности на изпълнителния директор на Рено и Дачия за България Емил Гърнев, на изпълнителния директор на НСОРБ г-жа Силвия Георгиева, на главен комисар Николай Николов затова, че и София получи част от автомобилите на Рено за времето на извънредното положение.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
 • Да, веднага. (38%, 31 Гласове)
 • Да, но когато видя как се спазват мерките. (17%, 14 Гласове)
 • Не, още има Covid-19 (27%, 22 Гласове)
 • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (17%, 14 Гласове)
 • Нямам дете/деца (1%, 1 Гласове)
Общо гласували: 82 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Онлайн обсъждат проекта за транформация на площад "Св. Александър......

Обществено обсъждане ще има днес от 16 часа на проекта за трансформация на централния столичен площад "Свети Александър ...

Прочети още keyboard_arrow_right