87 машини цяла нощ са обработвали пътища в София, Цариградско е на асфалт

87 машини цяла нощ са обработвали пътища в София, Цариградско е на асфалт

Снимка: Столична община

Почистени са и вътрешнокварталните улици в районите „Витоша“, „Оборище“, „Слатина“, „Красно село“

87 снегопочистващи машини в София цяла нощ са обработвали срещу заледяване улици и булеварди, които са трасета на градския транспорт, стръмни участъци и мостове, общински пътища и Южната дъга на Околовръстен път.

Направени са и обработки на част от вътрешно-кварталните улици в районите „Витоша“, „Оборище“, „Слатина“, „Красно село“. Работата продължава. Почистват се тротоарни настилки на спирки на градския транспорт и подходи към пешеходните подлези.

27 екипа на Столичен инспекторат също са контролирали през нощта почистващите фирми в столицата. Сега минават и по вътрешнокварталните улици. Цариградско шосе е на асфалт, както и Орлов мост, "Тодор Александров" и други централни трасета.

11 машини са работили и опясъчавали в природен парк Витоша, обработени са пътищата „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“. В момента градският транспорт се движи по обичайните си маршрути навсякъде.

Екипите на аварийната дирекция извършват обходи на терен. От Столична община напомня на шофьорите да карат с автомобили, подготвени за зимни условия и със съобразена скорост.

А собствениците на сгради, търговски и бизнес обекти да почистят тротоарите пред съответните си имоти, както и от етажната собственост да изчистят входовете.

В Кризисния център на Столична община са настанени 94 души, останали без дом. В него те получават денонощно подслон, храна и грижа.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столична община с пилотен проект за електронна смяна на адресната......

Поредната стъпка към електронизиране на услугите на Столична община е направена. Съвсем скоро от Московска 33 ще стартир...

Прочети още keyboard_arrow_right