Начална страница / Столична община / 9 бебета са родени от инвитро програмата на Столична община

9 бебета са родени от инвитро програмата на Столична община

Девет милиона лева от бюджета на Столична община са осигурени за финансиране на дейности в общинските болници, които не се плащат от Здравната каса. С тези средства се гарантира лечението на неосигурени и социално слаби хора за рехабилитация, продължително лечение на инвалиди, психично болни и хора в критично състояние.

Това каза зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов пред постоянната комисия по здравеопазване. Той направи отчет на средствата от бюджета на Столична община, които са в направление “Здравеопазване”, което дава и насоки за действие през 2019 г.

Столична община освен, че поддържа общинските болници и ДКЦ има ангажимент и към други медицински и социални дейности в здравеопазването. В това число са 24 самостоятелни детски ясли,  3 комплекса за детско хранене, 7 самостоятелни детски кухни, Банката за майчина кърма и 422 лекарски кабинета в училища и детски градини.

За трета година Столична община е отделила средства – 282 000 лв. за инвитро процедури за двойки с репродуктивни проблеми. До момента има родени 9 бебета. 7000 жени са се възползвали от подкрепата на местната власт.  СО е отпуснала заемите и е субсидирала 10 диагностично-консултативни и медицински центъра са 1,35 млн. лв.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

Протест

Цариградско шосе, Самоковско шосе и Околовръстния път на София затворени от протестиращи

Жителите на 6 столични квартала излязоха на протест на три пътни артерии – Цариградско шосе, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *