9 училища и градини очакват избор на изпълнител за ремонт

Ремонтирано училище в София

Снимка: Фейсбук

9 училища и детски градини очакват да приключи процедурата по избор на изпълнител, за да започнат ремонти. Тези обекти са част от големия проект "Изграждане, основен ремонт/ реконструкция на 26 училища и детски градини на територията на Столична община", който реализират от Московска, финансиран по "Региони в растеж".

В повечето от обектите ремонтите започнаха през юли 2018 г, в някой от тях ще завършат тази година, а в други през следвата. Строителните дейности продължават и в 11-те училища и детски заведения в район "Надежда". Продължават дейностите в 11 обекта в район "Надежда". И в момента цялостно се модернизират 17 училища и детски градини на територията на столичните райони „Надежда“, „Връбница“, „Красна поляна“, "Искър" и „Илинден“. 

Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии „Проф. д-р Георги Павлов“ в „Илинден“ ще бъде цялостно обновена. В дейностите по проекта е включено и закупуване на ново и съврменно обзавеждане на учебните стаи, както и оборудване за лабораторията по професии в гимназията, обясни в социалната мрежа зам.-кметът Ирина Савина.

Тя благодари и на районните кметове, тъй като те също подкрепат проекта, чрез който се създава модерна и адекватна среда за учебния процес на децата в районите. "Благодаря на кметовете на районите, в които се реализират проектите - Инж. Димитър Димов, Младен Младенов, Иван Вълчев Чакъров и Иван Божилов, на техните екипи, на колегите от моя ресор, както и на ръководителя на екипа за управление и изпълнение на проекта за 26-те училища и детски градини, написа във фейсбук Ирина Савина.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отпушват на етапи движението в "Овча купел" (СНИМКИ/ВИДЕО)...

Строителните дейности по станциите от първия участък на третия метродиаметър трябва да приключат до октомври. След това ...

Прочети още keyboard_arrow_right