Начална страница / Столична община / Акцент в програмата на Столична община са кварталните улици
източник: Дарик

Акцент в програмата на Столична община са кварталните улици

Основен акцент в програмата за строителство на Столична община тази година са кварталните улици. Предвидените средства сега са много повече от предходните години, споделя кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

 

Тази година е заложено да бъде извършена пълна реконструкция на ул. “Граф Игнатиев”, както и площадите “Славейков” и “Гарибалди”. Няма да бъде пропусната градината около църквата “Св. Седмочисленици”, допълва Дарик.

 

По план, там ще бъде запазено единствено движението на трамваите, цялата улица ще бъде само за пешеходци. Според г-жа Фандъкова този ремонт е изключително сложен, защото е предвидена и подмяната на канализацията в района.

 

Кметът подчерта, че процедурите за други важни столични обекти са към своя край, такава е ремонта на трамвайните релси по  бул. “Цар Борис Трети” и по ул. “Каменоделска”.

 

В процес на приключване е и процедурата за разширяване на участъка от бул. “Тодор Каблешков” и кръстовището на бул. “Цар Борис Трети”. Ремонтите се предвиждат за лятото.

 

Йорданка Фандъкова каза, че е стартирал вторият етап от засаждането на новата софийска гора в Суходол. Така значително ще се подобри чистотата на въздуха над столицата.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

хотел "Рила"

Ще завършат ли хотел “Рила” в центъра на София

Възможно е скоро да започне дострояването на хотел “Рила” в центъра на София. Според новата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *