Автоматизират над 50 административни услуги в София

Автоматизират над административни 50 услуги в София

Снимка: Столица.bg

Столичният общински съвет одобри отпускане на средства от бюджета на Столична община във връзка с изпълнението на проекта „Облачни е-услуги за администрацията“ по Оперативната програма "Добро управление".

"Основната цел на проекта е осигуряването на споделен ресурс на електронното управление чрез внедряването на платформа за автоматизация, предлагаща оптимизиране на работните процеси в администрацията", е записано в доклада с вносител зам.-кмета по дигитализация Генчо Керезов.

Докладът е за заемообразно финансиране от бюджета на общината на иначе безвъзмездната финансова помощ от 3,1 млн. лева от оперативна програма “Добро управление", поясни той.

Общата стойност на проекта е 3 560 433,96 лв., като бюджетът на Столичната община е в размер на 2,25 млн. лв. - 100% безвъзмездно финансиране. Срокът за изпълнение на проекта е от 22 февруари 2021 г. до 31октомври т.г. - 33 месеца.

„Това е проектът, който ще даде възможност на всички общини в страната да автоматизират административния ход на преписките си, свързани с услуги за гражданите“, заяви Керезов.

Той съобщи, че в рамките на проекта ще се автоматизират над 50 услуги за София, Велико Търново и Челопеч, които са партньори в проекта.

„Екипът ни работи ежедневно от близо година по този проект, а през последните шест месеца сме ангажирали и колеги от различни ресори и райони на София, с които чертаем необходимите оптимизации, преди да сме започнали да автоматизираме. Едва сега обаче, с осигуряването на финансиране, можем да стартираме и технологичната работа“, допълни Генчо Керезов.

По думите му процесът е планиран много добре и екипът му е взел най-добрите примери от света.

Подробно представяне на проекта ще бъде направено на 6 юни съвместно с Министерството на електронното управление, което са водещ партньор,

Зам.-кметът е убеден, че до края на този мандат за гражданите ще бъде осигурено експресно административно обслужване при използването на редица електронни услуги.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 93 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 56 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 264 Гласове)
Общо гласували: 413 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Пускат временен транспорт за Черешова задушница в София...

Столична община осигурява допълнителен транспорт във връзка с отбелязването на Задушница – 3 юни, съобщават от &bd...

Прочети още keyboard_arrow_right