Демократична България безкомпромисна към кмета на район Красно село, оттеглиха подкрепата си

Демократична България безкомпромисна към кмета на район Красно село, оттегл

Снимка: demokrati.bg

Станиславова не отговори на призива да върне парите и от политическата сила дариха същата сума на SOS детски селища

Демократична България оттегли доверието си от кмета на район “Красно село” Росина Станиславова с декларация на официалния сайт. Причината е взето възнаграждение като ръководител на екип по проект "Патронажна грижа", реализиран в района.

"Кметът на район “Красно село” г-жа Станиславова е създала морално недопустим прецедент, определяйки сама себе си за ръководител на проект, получаващ допълнително заплащане по изпълнявана от районната администрация европейска програма", категорични са от Демократична България.

Кметът Росина Станиславова е получила възнаграждени - над 7000 лв. като ръководител на екипа по проект "Патронажна грижа" за осигуряване на топла храна на възрастни хора в района по време на епидемията. Скандалът избухна на заседание на Комисия по бюджет и финанси на СОС. Днес Станиславова даде пресконференция и обясни, че при кандидатирането си за кмет е получила подкрепата на Демократична България, не като член, а като активен гражданин в района.

"Тази сутрин ръководството на коалицията призова г-жа Станиславова да намери начин да възстанови взетите от нея средства. След като тя не направи това, Демократична България дарява равностойността на тази сума на SOS детски селища. Демократична България оттегля политическото си доверие от г-жа Станиславова. Призоваваме за пълен одит на приложението на тази програма във всички софийски райони и настояваме резултатите да бъдат направени публични", декларираха от коалицията.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичен инспекторат: Миенето на улици и булеварди в столицата пр......

Продължава миенето на улици и булеварди в София. В нощна смяна в дейността се извърши по трасета, които през деня с...

Прочети още keyboard_arrow_right