Десислава Билева: Близо 100 са облагородените междублокови пространства в София

-

Снимка: Столична община

"Близо 100 са облагородените междублокови пространства в София", каза зам.-кметът Десислава Билева при проверка на изпълнените дейности в зоната пред блок № 378 в район „Красна поляна“.

В зона, която е била идентифицирана като замърсяваща с прах, са изградени места за паркиране с бетонови блокчета и хумус и е оформен зелен пояс, които ще бъде залесен с храстова растителност и дървета. Днес бяха засадени 10 дървета от вида явор.

„Заедно с кметовете на райони преди три години стартирахме една от програмите, които изпълняваме и в момента, а именно облагородяване на междублокови пространства, които се явяват източник на замърсяване с ФПЧ. Работим активно с всичките 24 района на София, като кметовете заедно с етажната собственост дават предложения за включване на конкретни пространства в Програмата" – уточни Десислава Билева.

Програмата започна през 2020 година и до момента са облагородени 60 пространства, а до края на тази година предстои да бъдат готови още 40" – уточни Десислава Билева. „Красна поляна“ е един от районите, в които стартира пилотна инициатива и тук вече са изпълнени 4 междублокови пространства. Кметът на район „Красна поляна“ Иван Чакъров, който присъства на проверката, посочи, че гражданите харесват Програмата и има подадени искания за включване и от други блокове.

„За трета поредна година Столичната община е в нормите на средногодишната концентрация на фините прахови частици, като миналата година само на една от станциите имахме превишение на средноденонощната норма. Това означава, че когато всички работим заедно и прилагаме комплекс от мерки, допринасяме за това“ – каза още Десислава Билева.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичният кмет връчи награди в първия конкурс "Екоетикет за усто......

Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи награди в първия конкурс на Столична община „Екоетикет за устойчиви сград...

Прочети още keyboard_arrow_right