ДНСК е сезирана от Столична община за незаконно строителство на обект в "Студентски"

ДНСК е сезирана от Столичната община за незаконно строителство на обект в "

Снимка: Столица.bg

Проверка на Столична община и район „Студентски“ на състоянието на пропадналото пътно платно и тротоар на бул. „8 декември“ след строителна авария на частен обект установи, че на място е излят подложен бетон на дъното на изкопа, положена е арматура за изливане на фундаментна плоча и колони, за което няма одобрени проекти и разрешение за строеж. За извършеното незаконно строителство Столична община сезира ДНСК.
 
Проверката, назначена със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова, констатира, че инвеститорът не е възстановил пропадналата публична инфраструктура вследствие на строителната авария и към момента движението не може да бъде възстановено.
 
 

В началото на годината при строителна авария на частен обект на ул. „8-ми декември“ се срутиха изкоп, тротоар и част от уличното платно на булеварда. Собственик на терена са „МД Строй 07“ ЕООД и „МД Строй 3000“ ЕООД. Със заповед на РДНСК незабавно са спрени всякакви строителни дейности и са дадени предписания за мерки за обезопасяване и укрепване на изкопа.
 
Предходни проверки през годината констатираха, че собственикът на терена не предприема нужните действия за отстраняване на аварията, което да позволи възстановяване на движението по бул. „8 декември“.
 
Столична община ще предяви по съдебен път всички разходи, свързани с увреждането на публичната инфраструктура и укрепването на изкопа.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2.19386
  • USD
    1.72594
  • CAD
    1.30991
  • CHF
    1.72731
  • JPY
    1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Генчо Керезов посети Центъра за компетентност „КВАЗАР“...

Заместник-кметът по дигитализация, иновации и икономическо развитие на София Генчо Керезов посети Центъра за компетентно...

Прочети още keyboard_arrow_right