До края на месеца фирмите заявяват колко контейнера за смет ще ползват догодина

контейнери

Снимка: Столица.bg

Крайният срок, в който фирми и предприятия трябва да подадат заявления-декларации за броя на контейнерите за смет, които ще ползват догодина, е 30 ноември. По изключение, документи ще се приемат и на 2 декември, тъй като крайният срок тази година се пада в събота, съобщават от Столична община.

С декларация по чл. 23 от Наредбата за местните такси, фирмите заявяват количествата отпадъци /съответно - брой съдове и честота на извозване/, на базата на което ще им бъде определен размерът на такса битова смет за 2020 г.

Предприятията могат и пряко да се договорят с фирми, извършващи услугата по сметосъбиране и сметоизвозване. В този случай също трябва да се подаде молба за допускане на пряко договаряне по чл. 24 от същата Наредба за местните такси. Крайният срок отново е 30 ноември.

Юридическитке лица, които до края на този месец не са подали нито един от двата документа в Столична община, ще плащат такса битови отпадъци за 2020 г., определена изцяло на база отчетната стойност на недвижимия имот.

Образци на декларации за брой контейнери и молби за допускане на пряко договаряне могат да се изтеглят от сайта на Столична община https://www.sofia.bg/sample-documents, но не могат да се подават онлайн.
Документите се подават в Дирекция "Икономика и търговска дейност" към Столична община на ул. "Оборище" №44.

Физически или юридически лица, които няма да ползват свой имот през 2020 г. могат да подадат декларация за намаление на такса битови отпадъци в районната дирекция "Общински приходи" по местонахождение на имота. Срокът за тези заявления е 31 декември 2019 г .

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Увеличава се броят на децата в яслите в София...

Постепенно се увеличава броят на децата, които отново посещават самостоятелните детски ясли. В първия ден след отварянет...

Прочети още keyboard_arrow_right