Начална страница / Столична община / ЕК одобри за финансиране II фаза на “Интегриран столичен градски транспорт” на СО
Снимка: transportal.bg

ЕК одобри за финансиране II фаза на “Интегриран столичен градски транспорт” на СО

Добра новина за София и то свързана с градския транспорт пристигна от Брюксел. Европейската комисия е одобрила в понеделник, 8 октомври 2018 г. проекта “Интегриран столичен градски транспорт – фаза II” на Столична община.

Той ще се финансира по процедурата „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 – 2020” на Оперативна програма „Региони в растеж“ (ОПРР) 2014 – 2020 г.
Проектът се води “голям” и общата му сотйност е 125 млн. лв., а 107 млн. лв. от тях са безвъзмездна финансова помощ по ОП “Региони в растеж”.

С тези средства по проекта ще може да се реализира реконструкцията на трамвайното трасе по ул. “Каменоделска”. Това е участъкът от кръстовището с бул. “К. Стоилов” до крайното трамвайно ухо “Орландовци”. Освен това обновен ще бъде и релсовият път по бул. “Цар Борис III”, от “Княжево” до Съдебната палата” – линията на трамвай 5. Ще се закупят 13 нископодови трамвайни мотриси. Проектът дава възможност и за надграждане на интелигентната система за информация на пътниците в реално време.

Завършването на фаза II на “Интегриран столичен градски транспорт” ще насърчи ползването на електротранспорта и ще помогне по-бързо да се решат проблемите със натоварения трафик в столицата. В същото време ще помогне и за осъществяването на цялостната стратегия за развитието на интегриран столичен градски транспорт.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

Протест

Цариградско шосе, Самоковско шосе и Околовръстния път на София затворени от протестиращи

Жителите на 6 столични квартала излязоха на протест на три пътни артерии – Цариградско шосе, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *