Електронно табло на спирка в Дружба затрудни специалистите (СНИМКИ)

photo_library
 • Табло на спирката в Дружба 1 на трамваи 20 и 23

  Снимка: Столица.bg

 • Електронно табло на спирка в Дружба на трамваи 20 и 23

  Снимка: Столица.bg

 • Електронно табло на спирка в Дружба на трамваи 20 и 23

  Снимка: Столица.bg

Таблото изгасна със започването на ремонта на "Искърско шосе", осми месец не работи

Електронно табло на спирка в Дружба се оказа по-сложно от космическа совалка и е  тъмно вече 8 месеца. То спря работи със стартирането на ремонта на ул. Асен Йорданов и Искърско шосе в началото на юни 2019 г. Оказва се, че е непосилно за родната инженерна мисъл да бъде възстановено.

Таблото е на спирка с №0607 на трамваи 20 и 23 в посока центъра на "Искърско шосе. Учудващо, че ако проблемът е сериозен няма да работи и таблото отсреща на спирката в посока ул. "Кръстю Пастухов".

Столица.bg няколко пъти сигнализара в ЦГМ, но резултата и до ден днешен няма. Първоначално обясненията бяха, че заради ремонта се подменя подземната инфраструктура, включително и телекомуникации, кабеларки и т. н. След това се оправдаваха с кражба и разбито устройство, каквото реално не е имало. Електронните табла по спирките са обслужват и поддържат от наета фирма, която ако не може да се справи с неработещите табла по-добре да бъде сменена.

Преди два месеца движението по "Искърско шосе" бе пуснато, а таблото на спирката все още е тъмно. Гражданите преживяха жегите без да имат информация кога и след колко минути ще пристигне трамвая. Сега на -10 градуса те отново треперят по спирката, надявайки се тренът да пристигне всеки момент. 

220 eлектроннr табла по спирките бяха поставени през есента на 2018 г. Те са с 4G сим карти и много функционалности. До момента освен инвервала на движение на градския транспорт за друго не са използвани. А таблото на спирката в Дружба вероятно е непосилно за специалистите в поддържащата фирма. Поръчката за поставянето на 220 табла през октомври 2018 г. бе за около 1 млн. лв., а единичната цена за всяко табло малко под 5000 лв.

Ще се направи проверка и ако има нередност ще се отстрани, обещаха от Столична община. 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Столична община ще иска заем за стратегически инфраструктурни обе......

Столична община се подготвя да вземе заем за финансирането на големи инфраструктурни обекти в града. Това съобщи кметът ...

Прочети още keyboard_arrow_right