Електронно табло на спирка в Дружба затрудни специалистите (СНИМКИ)

photo_library
 • Табло на спирката в Дружба 1 на трамваи 20 и 23

  Снимка: Столица.bg

 • Електронно табло на спирка в Дружба на трамваи 20 и 23

  Снимка: Столица.bg

 • Електронно табло на спирка в Дружба на трамваи 20 и 23

  Снимка: Столица.bg

Таблото изгасна със започването на ремонта на "Искърско шосе", осми месец не работи

Електронно табло на спирка в Дружба се оказа по-сложно от космическа совалка и е  тъмно вече 8 месеца. То спря работи със стартирането на ремонта на ул. Асен Йорданов и Искърско шосе в началото на юни 2019 г. Оказва се, че е непосилно за родната инженерна мисъл да бъде възстановено.

Таблото е на спирка с №0607 на трамваи 20 и 23 в посока центъра на "Искърско шосе. Учудващо, че ако проблемът е сериозен няма да работи и таблото отсреща на спирката в посока ул. "Кръстю Пастухов".

Столица.bg няколко пъти сигнализара в ЦГМ, но резултата и до ден днешен няма. Първоначално обясненията бяха, че заради ремонта се подменя подземната инфраструктура, включително и телекомуникации, кабеларки и т. н. След това се оправдаваха с кражба и разбито устройство, каквото реално не е имало. Електронните табла по спирките са обслужват и поддържат от наета фирма, която ако не може да се справи с неработещите табла по-добре да бъде сменена.

Преди два месеца движението по "Искърско шосе" бе пуснато, а таблото на спирката все още е тъмно. Гражданите преживяха жегите без да имат информация кога и след колко минути ще пристигне трамвая. Сега на -10 градуса те отново треперят по спирката, надявайки се тренът да пристигне всеки момент. 

220 eлектроннr табла по спирките бяха поставени през есента на 2018 г. Те са с 4G сим карти и много функционалности. До момента освен инвервала на движение на градския транспорт за друго не са използвани. А таблото на спирката в Дружба вероятно е непосилно за специалистите в поддържащата фирма. Поръчката за поставянето на 220 табла през октомври 2018 г. бе за около 1 млн. лв., а единичната цена за всяко табло малко под 5000 лв.

Ще се направи проверка и ако има нередност ще се отстрани, обещаха от Столична община. 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Седмицата на АПП: Спасено коте от 15 метра височина, спукан газоп......

Служителите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" са се отзовали на 172 сигнала, подадени през 112 и контактния центъ...

Прочети още keyboard_arrow_right