Фандъкова: Всеки трябва да носи отговорност за допуснатите грешки

 • Йорданка Фандъкова

  Снимка: Столица.bg

Дончо Барбалов веднъж вече е бил временно заместващ зам.-кмет по транспорта и се е справил добре. Освен това непрекъснато е работил с вече бившия заемащ длъжността Евгени Крусев. Така кметът на София Йорданка Фандъкова аргументира избора си. Ако това не попречи на другите задачи на Барбалов като зам.-кмет по направления "Финанси" и "Здравеопазване", може да остане и до края на мандата, допълни Фандъкова.

Столичният кмет каза още, че сега е важно да стане ясна отговорността на всеки един участвал в процеса с ремонта на "Граф Игнатиев", а те не са никак малко. 

Фандъкова обяви, че очаква днес или утре да бъдат внесени документи до Дирекцията за национален и строителен контрол (ДНСК), за да приемат първия етап, който е трамвайната линия. Кметът подчерта, че това е и първата задача на Барбалов. Още в днешния ден да провери до къде са стигнали ремонтните дейности и най-вече да бъдат внесени и документите. След сериозната външна комисия от ДНСК, трябва да бъде издаден Акт 16 (удостоверение за ползване) и тогава вече може да бъде пуснато трамвайното движение. 

Останалите дейности по приключване на настилките и в площадните пространства, ще продължат докато бъдат завършени. Изпълнителят ще бъде връщан докато не го направи, както трябва, обеща Фандъкова. 

Тя допълни, че "Граф Игнатиев" е един от 40-те обекта, по които се работи през тази година, заедно с други много големи и значими обекти, като "Монтевидео", "Тодор Каблешков", "Христофор Колумб" и др. Модернизацията на градския транспорт, всичко това е координирано от Евгени Крусев и не трябва да се пренебрегва работата, която е свършил. Според нея допускането на грешка не означава, че всичко е било проблемно в работата му, а дори напротив. Тя подчерта, че той е бил денонощтно по обектите. Всеки може да допусне грешка и затова носи и своята отговорност, каза още Фандъкова.

 

Редактор: Боряна Благоева

Времето в София

Въздухът в София

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

С 5 млн. лв. правят текущи ремонти на 38 училища и детски градини в София...

Пет милиона лева са предвидени за текущи ремонти на 38 детски градици и училища в София. Те ще се извършват през летните...

Прочети още keyboard_arrow_right