Филмов фестивал интегрира деца и младежи с увреждания в София, входът е свободен

Филмов фестивал интегрира деца и младежи с увреждания в София, входът е сво

Снимка: Фейсбук

Програма "Култура" на Столична община финансира проекта "Лятно кино - Малката къщичк" на "Федерация адаптирана физическа активност Балкани и Черноморска област"

Прожекции на филми ще радват деца и младежи с увреждания през юни и юли т. г.  В приказният свят ще се пренесат малчуганите в Спортния център за деца увреждания в столичния кдвартал Орландовци, район Сердика-Столична община Това е част от проекта "Лятно кино - Малката къщичка", който се финансира от Столичната програма "Култура" - "София - творчески град на киното" под егидата на ЮНЕСКО.

Проектът трябва да подпомогоне социалната интеграция на децата и младежите с увреждания, обхванати от проекта на Сдружение "Социален център - Вие сте част от нас". Целта е да предостави на децата реална възможност за придобиване на нови знания, свързани с киното и филмопроизводството.

Откриването на "Лятно кино - Малката къщичка" е на 2 юни 2021 в 19.30 часа, а час по-късно е прожекцията на анимационния "Пътешествието на принца". Лентата е с награди и номинации на Анеси'19 - Почетна награда на режисьора Жан-Франсоа Лагиони и от конкурса "Фурори" в Локарно'19. Филмът се излъчна със съдействието на София Филм Фест и 7 Арте.

"Лятно кино - Малката къщичка" е проект на "Федерация адаптирана физическа активност Балкани и Черноморска област", който ще се проведе в откритото пространство на сладкарница "Малката къщичка" в кв. Орландовци на ул. Мара Бунева 45. Входът е свободен. В програмата на фестивала ще се излъчват некомерсиални от българското, европейското художествено и документално кино.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Изчистиха графити при бившия нотариат на бул. „Патриарх Евтимий“ ......

Гранитните парапети на градинката при бившия нотариат на бул. „Патриарх Евтимий“ бяха почистени от нерегламе...

Прочети още keyboard_arrow_right