Финансова подкрепа по програма "Културно наследство" за ремонта на 5 сгради в София

Финансова подкрепа по програма "Културно наследство" за ремонта на 5 сгради

Снимка: Столица.bg

5 сгради в София, различни по вид, предназначение и собственици, получиха одобрението за финансова подкрепа на съвета на програма "Културно наследство" на Столична община. Общо кандидатствалите бяха 9 сгради. Програма "Културно наследство" бе създадена  миналата година за опазването на недвижими обекти, част от културно-историческото богатство на града.
 
В съвета на програмата влизат представители на Столична община, Министерството на културата, Регионалния исторически музей – София, Камарата на архитектите и Съюза на архитектите в България. 
 
Ето и кои точно сгради ще получат финансово рамо: Националният студентски дом, Административна сграда на БАН на ул. „Московска“ 13-13А, жилищно – търговска сграда на „Позитано“ 1, жилищна сграда на ул. "Пиротска" 15, както и сградата на Института по балканистика с център по тракология към БАН на ул. „Московска“ 45. 
 
Парите ще бъдат дадени за следните дейности: обследване, съставяне на технически паспорт и изготвяне на инвестиционни проекти, за таксите по съгласуването и одобрението им, разрешителните за строеж и разходите по авторски надзор на проектантите по време на строителството.
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Проф. Кантарджиев става консултант на Столична община за COVID-ва......

Прясно пенсионираният директор на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев став...

Прочети още keyboard_arrow_right