Инспектори свалиха незаконна реклама на общински път в "Суходол"

Инспектори свалиха незаконна реклама на общински път в "Суходол"

Снимка: Столичен инспекторат

От Столичен инспекторат са безкомпромисни към нарушителите в София

Служители на Столичен инспекторат продължават да следят за незаконни реклами в София. Безкомпромисно и бързо действат инспекторите при установяване на нарушение. Вчера бе свален незаконен билборд, който се извисяваше на общински път в столичния "Овча купел".

Билбордът, който бе 12 квадратни метра бе демонтиран, защото е без разрешителни документи. той е бил на общински терен на ул. "Трети март" № 28 в кв. Суходол.

След установяване на нарушението бе издадена заповед от главния архитект на София арх. Здравко Здравкон за демонтиране. Това беше и втори опит, този път успешен, за премахване на огромното рекламно пано.

Заедно със съоръжението е отстранен и бетоновия фундамент. Мястото, което  етревна площ е почистено. На 15 май предстои да бъде демонтиран втори подобен билборд от общински площи - на ул. Искърско шосе № 13.

След въвеждането на правилата на конкурсното начало при ползването на общински площи за осъществяване на рекламна дейност в София, билбордовете в столицата се поставят по правила, включващи одобрена позиция и начин на разполагане, придържане към приетия общински типов проект на външната конструкция, както и задължително обозначаване от страна на ползвателя на съоръжението.

За всички поставени на публични площи рекламни елементи се дължи и ежемесечен наем. От началото на 2019 г. в резултат на засилените контролни действия на служителите на Столичен инспекторат в областта на външната реклама, са премахнати 350 бр. големи рекламни елементи, сред които 175 бр. билборда с площ до 12 кв.м., 17 бр. мегаборда, 29 бр. led екрани, 79 бр. пана, 19 бр. фирмени тотеми и др.

Демонтирани са от стълбове, пътни знаци и дървета и 310 бр. неправомерно ползвани информационно-указателни табели, значителна част от които, намиращи се в лошо техническо състояние и опасни за преминаващите под тях пешеходци и автомобили.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ще има нова обществена поръчка за изпълнител на ремонта на банята......

Нова обществена поръчка за избор на изпълнител за реставрацията на минералната баня в Овча купел ще бъде пусната от Стол...

Прочети още keyboard_arrow_right