Йорданка Фандъкова: Страшно е, че от битка за София може да стане битка срещу София (ВИДЕО)

Йорданка Фандъкова на тържествената сесия на СОС

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Няма битка за София – има работа за София! И нека с любов и мъдрост работим за София. Това бяха заключителните думи на столичния кмет Йорданка Фандъкова в приветствието си на тържествената сесия на СОС послучай празника на София - 17 септември. В словото си тя направи своеобразен отчет на постигнатото и развитието на града в последните 10 години.

"Предизборната кампания очевидно започна. От състезание на проекти за развитието на София обаче тя се превръща в битка за власт. Още по-страшно е, че от битка за София, тя е на път да стане битка срещу София", каза столичният кмет.

"Градът ни празнува с вярата, надеждата, любовта и мъдростта. На фона на хилядолетната му история нашите мандати са като мигване на окото. От гледна точка на човешкия живот обаче, те са време, което не трябва да бъде пропилявано. Вече 9-та година имам честта да произнасям празнично слово пред Вас. Тази година обаче искам да кажа няколко думи не за празника, а за отговорността, която всички носим. Носим я, пред този град и неговите хора.

Градът се промени и продължава да се променя. За 10 години построихме 42 км метро – 80% от мрежата. За 10 години подменихме 90% от автобусите и тролеите. За 10 години превърнахме повечето парковете в приветливи и любими места. За 10 години построихме 100 сгради на детски градини и 21 нови училищни сгради. 5 кръстовища на две нива, 80% от "Околовръстния път". Мога много да изброявам. И го правя не за да изтъквам какво съм свършила, а защото сме го вършили и заедно. С много от вас в тази зала", каза Йорданка Фандъкова.

От 27 септември тя излиза в отпуска и започва предизборната си кампания. Фандъкова е кандидат за кмет на София за четвърти мандат. Кандидатурата ѝ бе издигната от партия ГЕРБ, на която тя е зам.-председател.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Увеличава се броят на децата в яслите в София...

Постепенно се увеличава броят на децата, които отново посещават самостоятелните детски ясли. В първия ден след отварянет...

Прочети още keyboard_arrow_right