Йорданка Фандъкова: Страшно е, че от битка за София може да стане битка срещу София (ВИДЕО)

Йорданка Фандъкова на тържествената сесия на СОС

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Няма битка за София – има работа за София! И нека с любов и мъдрост работим за София. Това бяха заключителните думи на столичния кмет Йорданка Фандъкова в приветствието си на тържествената сесия на СОС послучай празника на София - 17 септември. В словото си тя направи своеобразен отчет на постигнатото и развитието на града в последните 10 години.

"Предизборната кампания очевидно започна. От състезание на проекти за развитието на София обаче тя се превръща в битка за власт. Още по-страшно е, че от битка за София, тя е на път да стане битка срещу София", каза столичният кмет.

"Градът ни празнува с вярата, надеждата, любовта и мъдростта. На фона на хилядолетната му история нашите мандати са като мигване на окото. От гледна точка на човешкия живот обаче, те са време, което не трябва да бъде пропилявано. Вече 9-та година имам честта да произнасям празнично слово пред Вас. Тази година обаче искам да кажа няколко думи не за празника, а за отговорността, която всички носим. Носим я, пред този град и неговите хора.

Градът се промени и продължава да се променя. За 10 години построихме 42 км метро – 80% от мрежата. За 10 години подменихме 90% от автобусите и тролеите. За 10 години превърнахме повечето парковете в приветливи и любими места. За 10 години построихме 100 сгради на детски градини и 21 нови училищни сгради. 5 кръстовища на две нива, 80% от "Околовръстния път". Мога много да изброявам. И го правя не за да изтъквам какво съм свършила, а защото сме го вършили и заедно. С много от вас в тази зала", каза Йорданка Фандъкова.

От 27 септември тя излиза в отпуска и започва предизборната си кампания. Фандъкова е кандидат за кмет на София за четвърти мандат. Кандидатурата ѝ бе издигната от партия ГЕРБ, на която тя е зам.-председател.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

След 12 дни изтича срокът за заявления по "Културно наследство"...

Остават 12 дни до крайния срок за подаване на заявление по "Културно наследство" на Столична община. Програмата бе създа...

Прочети още keyboard_arrow_right