Йорданка Фандъкова: Върнаха ни сградата на "Пиротска", става детска поликлиника (ВИДЕО)

Детска болница

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Общинското здравно заведение ще е готово до няколко месеца, имаме пари за ремонт и оборудване, каза кметът

София ще има първата специализирана детска поликлиника. Сградата на Центъра по накомании ще бъде освободена и на нейно място ще се изгради нова, модерна и оборудвана със съвременна апаратура общинска детска поликлиника.

Добрата новина за дългоочакваната детско доболнично лечебно заведеия съобщи кметът на София Ъорданка Фандъкова. Днес тя бе на посещение в "Майчин дом", за да се запозне с последният хит на технологиите - нова апаратура за наблюдение на бебетата по време на бремеността.

Имах възможност да се запозная с новата иновативна система, която на практика е е използване на новите технологии, каза кметът Йорданка Фандъкова.

Тя съобщи, че продължилите няколко месеца разговори с министъра на здравеопазването Кирл Ананиев са увенчани с успех. "Вече е освободена сградата на бившия Център по наркомании и Столична община е изцяло във владение. Знаете, че тя е общинска сграда. Ние искахме да я освободят, защото имахме идеи за нейното използване. Започваме подготовката и организацията за откриването на първия в София общински детски медицински център или както аз наричам детска пликлиника. Това е една възможност за майките да потърсят първата помощ в едно добре борудвано и със специалисти доболнично заведение. Защото знаем, че големият проблем на майките и семействата е докато се определи диагнозата на детето и трябва да ходят от клиника на клиника и това е изключително притеснително", коментира новият порект в общинското здравеопазване столичният кмет.

Тя съобщи, че екип от специалисти ще подготви и разработи концепцията за този детски медицински център. "Имаме сграда, ще дадем средства за нейното ремонтиране и оборудване и се надявам с общи усилия, с новите специалисти, едни от водещите, които привличаме, да можем да реализираме този много важен за мен и за всички семейства в София проект", каза Фандъкова.

Специалистите от общинските болници вече имали готовност да работят в новата детска поликлиника, която до няколко месеца ще е факт, каза Фандъкова.

"Идеята е там да има специалисти от различни болници, за да направят цялостната диагностика на детето и да го насочат, ако има необходимост в друго лечебно заведение, но да не се разкарват майките насляпо. И аз  като баба съм имала тази грижа с внуците и затова за мен е много важно и откриването на детска болницав София", допълни столичният кмет.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
 • Да, веднага. (39%, 30 Гласове)
 • Да, но когато видя как се спазват мерките. (18%, 14 Гласове)
 • Не, още има Covid-19 (25%, 19 Гласове)
 • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (17%, 13 Гласове)
 • Нямам дете/деца (1%, 1 Гласове)
Общо гласували: 77 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Увеличава се броят на децата в яслите в София...

Постепенно се увеличава броят на децата, които отново посещават самостоятелните детски ясли. В първия ден след отварянет...

Прочети още keyboard_arrow_right