Йорданка Фандъкова: Върнаха ни сградата на "Пиротска", става детска поликлиника (ВИДЕО)

Детска болница

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Общинското здравно заведение ще е готово до няколко месеца, имаме пари за ремонт и оборудване, каза кметът

София ще има първата специализирана детска поликлиника. Сградата на Центъра по накомании ще бъде освободена и на нейно място ще се изгради нова, модерна и оборудвана със съвременна апаратура общинска детска поликлиника.

Добрата новина за дългоочакваната детско доболнично лечебно заведеия съобщи кметът на София Ъорданка Фандъкова. Днес тя бе на посещение в "Майчин дом", за да се запозне с последният хит на технологиите - нова апаратура за наблюдение на бебетата по време на бремеността.

Имах възможност да се запозная с новата иновативна система, която на практика е е използване на новите технологии, каза кметът Йорданка Фандъкова.

Тя съобщи, че продължилите няколко месеца разговори с министъра на здравеопазването Кирл Ананиев са увенчани с успех. "Вече е освободена сградата на бившия Център по наркомании и Столична община е изцяло във владение. Знаете, че тя е общинска сграда. Ние искахме да я освободят, защото имахме идеи за нейното използване. Започваме подготовката и организацията за откриването на първия в София общински детски медицински център или както аз наричам детска пликлиника. Това е една възможност за майките да потърсят първата помощ в едно добре борудвано и със специалисти доболнично заведение. Защото знаем, че големият проблем на майките и семействата е докато се определи диагнозата на детето и трябва да ходят от клиника на клиника и това е изключително притеснително", коментира новият порект в общинското здравеопазване столичният кмет.

Тя съобщи, че екип от специалисти ще подготви и разработи концепцията за този детски медицински център. "Имаме сграда, ще дадем средства за нейното ремонтиране и оборудване и се надявам с общи усилия, с новите специалисти, едни от водещите, които привличаме, да можем да реализираме този много важен за мен и за всички семейства в София проект", каза Фандъкова.

Специалистите от общинските болници вече имали готовност да работят в новата детска поликлиника, която до няколко месеца ще е факт, каза Фандъкова.

"Идеята е там да има специалисти от различни болници, за да направят цялостната диагностика на детето и да го насочат, ако има необходимост в друго лечебно заведение, но да не се разкарват майките насляпо. И аз  като баба съм имала тази грижа с внуците и затова за мен е много важно и откриването на детска болницав София", допълни столичният кмет.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кого ще подкрепите на местните избори в София?
 • Йорданка Фандъкова (ГЕРБ /СДС/) (49%, 629 Гласове)
 • Мая Манолова (БСП/други) (13%, 171 Гласове)
 • Борислав Игнатов (ДБ) (9%, 119 Гласове)
 • Борис Бонев (СС) (14%, 181 Гласове)
 • Ангел Джамбазки (ВМРО) (10%, 122 Гласове)
 • Друг / няма да гласувам (4%, 56 Гласове)
Общо гласували: 1278 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

След 12 дни изтича срокът за заявления по "Културно наследство"...

Остават 12 дни до крайния срок за подаване на заявление по "Културно наследство" на Столична община. Програмата бе създа...

Прочети още keyboard_arrow_right