Начална страница / Столична община / Избират изпълнител за ремонт на 8 училища в София
Снимка: Facebook

Избират изпълнител за ремонт на 8 училища в София

При прилагането на мерките за енергийна ефективност на ремонтиращите се в момента от Столична община 26 училища и детски градини  могат да бъдат спестени между 40 – 60% енергия. Това е важна мярка за борбата с мръсния въздух в София, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. Обектите, в които са извършени или продължават строително-ремонтните дейности са в районите “Връбница”, “Надежда”,”Илинден”, “Красна поляна” и “Средец”. 

В момента се ремонтират 10 училища и 7 детски градини. За 8 обекта се извършват процедури за избор на изпълнител, които се очаква да приключат до края на годината. Обществената поръчка за Френската гимназия ще бъде прекратена заради констатирани несъответствия с действащия Подробен устройствен план.

Едно от училищата, в които се извършва цялостен ремонт в момента е 62-ро Основно училище “Христо Ботев” в Обеля. Общо стойността на целия проект е 63,6 млн. лв., от които близо 58 млн. лв. са от Оперативната програма Региони в растеж, а останалите средства са съфинансиране от бюджета на Столична община”, каза Фандъкова при проверка на строително-ремонтните дейности. 

Ремонтът предвижда модернизация на цялото училище като се изпълняват мерки за енергийна ефективност и се обновява корпус с 6 класни стаи. Очаква се реконструкцията на сградата да приключи в началото на 2019 г.

 

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Боряна Благоева

Виж също

Отбор на надеждата с Йорданка Фандъкова

Фандъкова и Чобанов приеха “Отбора на надеждата” преди световното в Мексико Сити (СНИМКИ)

Кметът на София Йорданка Фандъкова и заместникът й доц. Тодор Чобанов пожелаха успех на момчетата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *