Избран е изпълнител за основния ремонт на столичната ул. "Първа българска армия"

Избран е изпълнител за основния ремонт на столичната ул. "Първа българска а

Снимка: Google.com

До 2 месеца може да стартира строителството, ако няма обжалване

Избран е изпълнителят на дългоочаквания ремонт на софийската ул. "Първа българска армия", район Сердика-Столична община. На първо място в конкурса за обществена поръчка е класиран Консорциум Страбаг СПДЗЗД - 88,76 т., става ясно от портала за Обществени поръчки.

В момента вървят сроковете за обжалване и ако няма, ще се подпише договора със Страбаг. Очакванията са до месец и половина-два да се започне цялостната реконструкция на улицата, научи Столица.bg.

От Московска 33 се подготвя строителната документация и се внася в НАГ за разрешения, за да не се губи време, когато се подпише договорът с избрания изпълнител. На второ, трето и четвърто място са класирани другите кандидати: ПСТГруп ЕАД - 79,33т., Трейсгрупхолд АД – 75т. и "Галчев Инженеринг" ЕООД – 71,42т.

Възложител на основния ремонт на ул. „Първа българска армия” е Столична община. Прогнозната стойност е 10 млн. лв., а срокът на изпълнение е 180 дни. Реконструкцията ще бъде в  участъка от ул. „Мара Бунева" до бул. „Илиянци", кв. „Орландовци“, отсечката е с дължина около 3,5 км.

Ремонтът включва конструктивна част и подновяване на канализация, водоснабдяване, светофари, озеленяване, елсистема, улично осветление, маркировка и телекомуникационна система, като за шахтите са предвидени да се поставят сензори - за СОТ.

"Първа българска армия е една от ключовите и най-натоварена от автомобилен трафик в кв. Орландовци.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Пак възстановиха счупени табели в "Борисовата градина" (СНИМКИ)...

Отново са възстановени счупените табели за совите и за зеленоглавата патица в парк "Борисова градина". Преди време недоб...

Прочети още keyboard_arrow_right