Изпълнители на ремонти в София са глобени за над 2,1 млн. лв.

Глоби за ремонтите в Зона2

Снимка: Столица.bg

Големите ремонти и реконструкции в столицата предполагат и големи глоби и санкции за качеството на ремонтите. Кметът Фандъкова, както е известно е безкомпромисна и санкции ще има за закъснение, за качество на изпълнение и качеството на вложените строителни материали. Над 2,1 млн. лв. глоби са наложени от Столична община през 2018 г. на фирмите - изпълнители на ремонтии на обекти, съобщава Монитор.

Със сигурност един от санкционираните е изпълнителят на ул. "Граф Игнатиев" - Джи Пи Груп. Там ремонтът не е приключил окончателно, но строителният наздор отнесе 100 000 лв. заради пропуски при изпълнението на дейностите. При проверка от страна на общината бе установено, че надзорът е пропуснал неравности при поставянето на нова настилка на улицата.

Заради бетонирането на стари дървета пък Джи Пи Груп получи глоба от 50 000. Все още стои въпросът има ли закъснение на реконструкцията на Зона2 в центъра на София, където отделни обекти се явяват ул. Граф Игнатиев, ул. солунска, ул. шишман, градинката пред църквата "Св. Седмочисленици" и др. Според договорът за цялата Зона 2 крайният срок бе до края на март 2019 г. В същото време той се удължи, тъй като през сутдените дни строителните работи бяха прекратени.

Както Столица.bg писа, тази година в бюджета на Столична община се очакват 1,5 млн. лв. повече от глоби и санкции. Общо за 2018 г. в касата на Московска 33 са влезли 20,5 млн. лв., а прогнозата за 2019 г. е те да са 22 млн. лв.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Фандъкова проверява ремонтите в София със семейната кола...

Кметът Йорданка Фандъкова доста изненади е замислила днес в почивния ден. Особено вълнуващи те ще са за изпълнителите на...

Прочети още keyboard_arrow_right