Изтича срокът за данък сгради и МПС на столичани

photo_library
 • Изтича срокът за данък сгради и МПС на столичани

  Снимка: Фейсбук

 • Изтича срокът за данък сгради и МПС на столичани

  Снимка: Фейсбук

Изтича срокът за издължаване за данък сгради и МПС, съобщи Дончо Барбалов, зам. кмет по направление „Финанси и здравеопазване“ към СО. До 30 ноември тази година фирмите ще могат да поискат да плащат такса за смет 2022 г. според количеството смет. Остават няколко дни до крайния срок- 31 октомври , за плащане на втората вноска на данък МПС. След тази дата върху дължимите суми се начисляват законни лихви, предупреждават от дирекция „Общински приходи“.

Последната вноска на такса битови отпадъци трябва да се плати до края на ноември, а след срока ще се начисляват лихви. Всеки собственик на имот или автомобил в София ще може да плаща чрез електронния портал на Столична община. По същият начин ще може и чрез електронния портал да се извърши справка, какви задължения има към общинския бюджет.

Всички местни данъци и такси ще могат да се плащат и на каса в някой от районните отдели на „Общински приходи“, без значение в коя част на София се намира имотът или е регистриран автомобилът. Други опции за разплащане на гражданите са -по банков път или чрез финансови посредници, заяви Барбалов.

Той предупреди, че от 1 октомври тече двумесечният срок, в който фирми и юридически лица могат да подават заявления и декларации за определяне на размера на такса за битови отпадъци за 2022г. според генерираното количество отпадъци.

Към момента в Дирекция „Икономика и търговска дейност“ на Столична община са подадени 1000 документа. Крайната дата, до която ще се приемат декларации и заявления, е 30 ноември. Освен на място в дирекцията, документи могат да бъдат изпращани и чрез лицензираните пощенски оператори, на адрес: София, ул. „Оборище“ №44- Дирекция „Икономика документи за определяне на такса смет според количеството и търговската дейност“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Столична община изпълни проект за намаляване на загубите от вода...

Столична община реализира пилотен проект за намаляване на загубите от вода в административни и промишлени обекти чрез ре...

Прочети още keyboard_arrow_right