Изтича срокът за фирмите, които искат да плащат такса смет според количеството

Изтича срокът за фирмите, които искат да плащат такса смет според количеств

Снимка: Столичен инспекторат

Още 12 дни фирмите могат да подават документи за плащане на такса смет за нежилищни имоти според количеството на генерираните отпадъци. Крайният срок е 30 ноември, припомня зам.-кметът по направление „Финанси и здравеопазване“ на Столична община Дончо Барбалов.

Общинските служители, които приемат документите на ул. „Оборище“ №44 вече работят с удължено работно време. От понеделник до петък молби и декларации се приемат от 8:00 до 19:00 ч, събота и неделя - от 9:00 до 17:00 ч.

„За тези фирми, които изберат да плащат такса смет на база генериран отпадък цената за контейнер от 1100 л ще бъде 1540 лв., а за контейнер от 3,5 куб.м съответно 9235 лв. годишно“, уточнява зам.-кметът.

От дирекция „Икономика и търговска дейност“ напомнят на фирмите, че молби и декларации трябва да се подават лично от представляващия/те или от упълномощено лице, чиито правомощия се удостоверяват с нотариално заверено пълномощно.

Документите могат да бъдат изпратени и чрез Системата за сигурно електронно връчване, както и чрез лицензиран пощенски оператор. В такъв случай като срок на подаване е валидна датата, отбелязана на пощенското клеймо.

Необходимите образци на документи могат да бъдат намерени на сайта на Столична община.

Последният срок за плащане на такса смет за 2022 г. от физическите лица, собственици на недвижими имоти, също изтича на 30 ноември, напомнят от дирекция "Общински приходи" на СО.

Собствениците, които плащат местните си данъци и такси на части, а не наведнъж, имат следните срокове за отделните вноски, след което се начисляват лихви върху съответните дължими суми:

 - Данък недвижими имоти и данък МПС:  30 юни и 31 октомври.

 - Такса битови отпадъци: 30 април, 30 юни, 30 септември и 30 ноември.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

София получи знамето за „Световна столица на спорта“ (СНИМКИ)...

Вълнуваща церемония и спиращ дъха спектакъл белязаха официалното обявяване на София за „Световна столица на спорта...

Прочети още keyboard_arrow_right