Камион на "Надежда Ви - Бетон" засипа бул. "Ал. Малинов" с бетон

 • Миене на улиците

  Снимка: Столичен инспекторат

Столичния инспекторат е безкомпромисен към камионите, които замърсяват улици и булеварди в София. Почти всеки ден представителите на институцията правят актове за административно нарушение и налагат санкции въпреки това транспортните фирми продължават да нарушават наредбата.

С глоба вчера се "уреди" и фирма "Надежда Ви - Бетон" ООД. Камион, собственост на дружеството е засипал с бетов бул. "Ал. Малинов". Замърсяването е установено от инспекторите в 15.30 ч. Камион "Ивеко" е замърсил уличното платно в участъка от ХМС до бул. "А. Сахаров", съобщават от Столичен инспекторат.

Актът на дружеството е за административно нарушение по Наредбата за управление на отпадъците, поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община, съобщават от Столичен инспекторат. Автомобилът е увредил пътната настилка и е създал и предпоставка за пътно транспортно произшествие. Глобата за нарушенията е от 700 до 20 000 хил. лева.

Както е известно от 18 февруари по график започна миенето на столични улици и булеварди.

Редактор: Александра Никова

Времето в София

Въздухът в София

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

comment 0
visibility 495
Ремонтът по ул. Каменоделска, район Сердика

В "Орландовци" недоволни от маршрута на временния автобус ТМ4

Ремонтът на ул. Каменоделска започна преди 2 дни и с него започнаха и жалбите и недоволството на жителите на кв. Орландовци, район Сердика. Въпреки че изпълнителят не е затворил цялата улица, а само един участък, гражданите пак се възмущават. Целта ни е да създаваме минимално затруднение на гражданите, заяви представител на фирма БГ Нова, която извършва ремонта. Всички граждани бяха предупредени за започващия ремонт и какви промени ще има в движението и на маршрутите на превозните средства от градския транспорт. Жителите са наясно за временните спирки, за автобусите на мястото на трамваите и всички подробности около организацията на движението. Автобус ТМ4, който бе пуснат на мястото на трамвая тръгва от автогарата на кв. Малашевци и стига центъра. Така живеещите в кв. ОРландовци остават без транспорт, оплака се пред Столица.bg Валентина Николова. "Налага се на хората от "Орландовци" да ходят километър, два пеша до новата спирка, която за слизане е предпоследна, а за качване първа. Това ни коства много нерви", пише жената. Гражданите предлагат последната спирка на автобуса да бъде на спирката на трамваите в "Орландовци". Другото им искане е маршрутът на автобуса да минава през вътрешноквартални улици. Прочети още...

Реклама

Виж също

close

50 нови автобуса бяха паркирани в гараж "Дружба"...

60 чисто нови градски автобуса бяха паркирани в гараж "Дружба" на Столичния градски транспорт, видя Столица.bg. Те са из...

Прочети още keyboard_arrow_right