Начална страница / Столична община / Кампанията „На училище в Столична библиотека“ стартира
източникЛ Фокус

Кампанията „На училище в Столична библиотека“ стартира

През двата пролетни месеца, април и май, в Столична библиотека ще тече кампанията „На училище в Столична библиотека“. Тази инициатива е изцяло под егидата на Столична община.

 

Целта на тази инициатива е да се обединят усилията на училищата и библиотеките за повишаване на грамотността на децата. Не е тайна, че библиотеките непрекъснато предостаят материали за обучение, всякаква информация и образователни програми на училищата в подкрепа на учителската дейаност. Сега целта е ученето да излезе от рамките на училището и у учениците да се съдадат навици да използват библиотеките, за да учат непрекъснато, дори след излизане от училище.

 

Факт е, че Столичната библиотека активно осъществява редица образователни проекти, в допълнение на изучаваното в училище и подпомага до голяма степен всички извънкалсни дейности на децата.

 

По време на настоящата камапния децата ще могат да се срещнат с редица именити български автори, да участват в Литературния клуб към библиотеката, да присъстват на уроци по литература сред богатите й колекции.

 

Децата ще могат да видят как се дигитализират документите, да участват в редица изложби и ателиета. Ще се проведе и инициативата „Библиотекатза един ден“.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

Калоян Паргов - БСП иска оставката на Фандъкова

БСП иска оставката на Фандъкова и проверка в СО за европарите

Кметът на София Йорданка Фандъкова да поеме персонална отговорност за ремонта на ул. “Граф Игнатиев” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *