Начална страница / Столична община / Карлос Контрера: Витоша е Гордиевият възел на София
Снимка: vmro.bg

Карлос Контрера: Витоша е Гордиевият възел на София

Ремонтите в София преизвикаха тотална хистерия сред гражданите и институциите, и е време да се спре. Така общинският съветник и председател на групата в СОС “Патриоти за София” коментира ситуацията  за некачествени ремонти в централната градска част. Взаимните обвинения няма да доведат до нищо добро и всичко се политизира, каза той в интервю пред радио К2.

Общинският съветник е категоричен, че София много се нуждае от дебат за визията и ремонти и реконструкции са необходими не само в централната част на столицата, но и в кварталите.  Защото там също имало зле поддържани градинки и алеи.

Той бил изненадан от цинизма и арогантността, с които е нападнат зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев, който отговаря за ремонтите и е несериозно да се искат оставки преди да е приключила реконструкцията на “Граф Игнатиев”. А това не е повод за насилие, каквото е забелязал при протестите пред Столична община, каза общинарят.

Самият Контрера живее в центъра на града и признава, че наистана е неудобно за гражданите, но той е стиснал зъби, защото ремонтите са били наложителни.

Той не пропусна и темата с Витоша, която се явява Гордиев възел. Вчера в началото на сесията на СОС Контрера заяви, че трябва да се приеме План за управление и да се подменят съоърженията.
За него най-важното било да заработи Княжевският лифт, като първа стъпка към обновяването на съоръженията в планината.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

Протест

Цариградско шосе, Самоковско шосе и Околовръстния път на София затворени от протестиращи

Жителите на 6 столични квартала излязоха на протест на три пътни артерии – Цариградско шосе, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *