Кметът Фандъкова поздрави Ротари клуб – София за 30-годишнината

Кметът Фандъкова поздрави Ротари клуб – София за 30-годишната

Снимка: Столична община

Кметът Йорданка Фандъкова поздрави „Ротари клуб – София“ за 30-годишнината от възстановяването на дейността им и предстоящото отбелязване на 90 години на „Ротари Интернешънъл“ в България, съобщават от Столична община.

Ротарианците организираха изложба за историята на организацията и концерт с благотворителна кауза в подкрепа на проекта „Звукът на тишината“ в помощ на децата с увреден слух.

"Радвам се, че заедно сме партньори в инициативи, свързани със здравеопазване, екология, образование и култура. Благодаря ви за вашата социална отговорност за нашия град. Заедно сме участвали в благотворителни кампании", посочи кметът Фандъкова.

Тя отпвари благодарност към „Ротари клуб – София“ за благотворителния концерт, в който участва и театрална формация „Врабчета“ към Центъра за изкуства и култура „София“.

"Столична община осигурява социални услуги за лица с увреден слух като Център за социална рехабилитация и интеграция. Оказваме и помощ на семейство от Украйна с увреден слух, което потърси закрила в София и вече четири от децата на семейството посещават училище в София", обясни още столичният кмет.

Изложбата за историята на "Ротари" в България може да се види в Галерията на открито пред Народния театър „Иван Вазов“.

Експозицията се състои от 19 плаката, отразяващи общата история на ротарианството в България, и допълнително по един за всеки от „Ротари“ клубовете в София. Подобни изложби са предвидени в много градове на страната.

Първият ротарианец – българин, Събо Николов – става член на организацията през 1915 година, само 10 години след нейното основаване.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Японска автомобилна компания откри развоен център в София...

Водеща японска компания откри в столицата голям развоен център, съобщават от Столична община. На събитието присъстваха и...

Прочети още keyboard_arrow_right