Кметът на София е номиниран за изпълнителен президент на Съвета на еврообщините

Кметът на София е номиниран за изпълнителен президент на Съвета на еврообщи

Снимка: Столица.bg

Кандидатурата на Йорданка фандъкова ще привлече общественото внимание към потенциала на българските местни власти

Столична община получи поредното признание в Европа в лицето на кмета Йорданка Фандъкова. Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) е издигнало нейната кандидатура за изпълнителен президент на Съвета на европейските общини и региони (СЕОР).

Кандидатурата на столичния кмет е подкрепена и от Изпълнителното бюро на Съвета на европейските общини и региони на заседание на 26 юни 2020 г., съобщиха пред Столица.bg от Московска 33. На събирането е подчертан приносът на Йорданка Фандъкова за динамичното развитие на София, както и неййният дългогодишен политически опит.

СЕОР е най-старата и най-голямата неправителствена организация на местните и регионални власти в Европа, в която членуват 60 национални асоциации от 41 европейски страни, представляващи над 100 000 общини, градове и региони.

Организацията има ключова роля, тъй като осигурява защитата на интересите и приоритетите на местните и регионалните власти и в нея е създадена адекватна и добра среда за обмен на информация и опит между членовете.

Във времето на пандемията от COVID-19 организацията създава условия за подкрепа на местната власт за социално-икономическото възстановяване. Кметовете на Париж и Лисабон са изпълнителните президенти на СЕОР. 

Кандидатурата на кмета на София за престижния пост със сигурност ще привлече общественото внимание към потенциала на българските местни власти.  Изборът на Фандъкова за поста изпълнителен президент на СЕОР ще бъде в края на септември т. г. от  Политическия комитет на организацията.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичен инспекторат възвръща блясъка на софийската "Цар Иван Асе......

Тотална обновяване, промяна и прочистване ще има на емблематичната столична улица "Цар Иван Асен II". С делото се е заел...

Прочети още keyboard_arrow_right