Начална страница / Столична община / Кметът на София глоби строителния наздор със 100 000 лв., от УАСГ ще контролират “Графа”

Кметът на София глоби строителния наздор със 100 000 лв., от УАСГ ще контролират “Графа”

Кметът на София Йорданка Фандъкова е глобила със 100 000 лв. строителния наздор,  който има отговорността да контролира изпълнителят на ремонта на ул. “Граф Игнатиев”.  Миналата седмица реконструкцията стана повод за протест на граждани и политически организации, които искаха оставката на Йорданка Фандъкова.

Кметът на София не е доволна от работата на сторителния надзор. Това заяви тя пред bTV. Следващата стъпка е прекратяване на договора с тях, предупреди бе кметът.

Много спекулации чух през последните дни. Гражданите имат право да се интересуват и дават мнение и то е важно за мен. Спекулации и политически сили не мога да приема. За качеството възложих контрол на контрола, тъй като много се говори за ремонт на ремонта”, коментира Йорданка Фандъкова.

Тя обясни, че поканила компетентни представители на УАСГ.  ЕКспертите вече са били на обекта и са направили огледи.

“Ще разчитам на тях и на анализи за материалите в лабораторията на УАСГ, както и за изпълнението на ремонта. Строителният надзор има важни функции и имам забележки към изпълнението на задачите. Искам предварително,гледайки изпълнението да връщат фирмата”, каза кметът на София.

Отговорник за реконструкцията е ресорният зам.-кмет Евгени Крусев.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

Одобриха проект на Столичния инспекторат за още един електромобил

Столичният инспекторат ще има още един нов електромобил, който ще използва за проверки в центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *